Γλυκιά πίτα με νιφάδες καρύδας

Αποδεικνύεται ότι δεν σας έχω παρουσιάσει ακόμα το αγαπημένο μου γλυκό, ανεξαρτήτως εποχής!
Αυτή η γλυκιά πίτα είναι τόσο αρωματική, τόσο ζουμερή και εκπληκτικά νόστιμη που μόλις τη δοκιμάσετε, θα εθιστείτε. Το παραδέχομαι, τον προτιμώ από τον μπακλαβά.

Υλικά για την πίτα:

✔️συσκευασία φύλλο για πίτα και μπακλαβά, το δικό μου είναι 500 γραμμάρια
✔️200 γρ νιφάδες καρύδα
✔️1 1/2 κουπα του γλυκού γιαούρτι
✔️1 μπέικιν πάουντερ
✔️3 αυγά
✔️1/2 κουπα λάδι
✔️1 κουπα ζάχαρη

Για το σιρόπι:
✔️3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
✔️4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
✔️1 βανίλια
✔️χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το σιρόπι, εγώ προσωπικά ανακάτεψα το νερό και τη ζάχαρη και το άφησα να βράσει.
Μετά έσβησα την εστία και έβρασα στην ήδη σβηστή εστία, ξέρετε ότι το υγρό θα βράσει για τουλάχιστον άλλα πέντε λεπτά.
Πρόσθεσα τη βανίλια. Και τέλος το χυμό λεμονιού. Το αφήνω να κρυώσει καλά.

Σε αυτό το διάστημα ετοίμασα τη γέμιση για την πίτα. Χτυπάω με ένα πιρούνι τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ, το λάδι και τις νιφάδες καρύδας. Με αυτό το μείγμα άρχισα να αλλειφω τα φύλλα χρησιμοποιώντας τα οποία τα δύο πρώτα δεν άλειψα με ενδιάμεσα ετσι η πίτα να μην είναι λαδωμένη. Τα φύλλα αλλειφονται σχεδόν τελείως, αφήνοντας λίγο στη μία άκρη, η οποία θα διπλωθεί προς τα μέσα και θα τυλιχτεί σε ρολό για να μην διαρρεύσει η γέμιση. Τυλίγονται και τοποθετούνται σε λαδωμένο ταψί, εγώ χρησιμοποίησα το ταψί του φούρνου, το επίπεδο. Βγήκαν έξι ρολά.

Άλειψα ελαφρά το καθένα απαλά με βούτυρο από πάνω! Έψησα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Περίπου 20*25 λεπτά, αλλά εξαρτάται από τον φούρνο, πρέπει να παρακολουθείτε τη διαδικασία ψησίματος.
Έβγαλα την έτοιμη πίτα και την έβαλα αμέσως με το κρύο σιρόπι. Το έκανα αρκετές φορές γιατί χρησιμοποίησα το ρηχό ταψί, αν το ταψί σας είναι βαθύ μπορείτε να ρίξετε το κέικ μονομιάς. Παίρνει όλο το σιρόπι! Σε τρεις, τέσσερις ώρες μπορούμε να σερβιρουμε!

Ιδανικό γλυκό, μπορεί να σερβιριστεί με λίγη σαντιγί, μια μπάλα παγωτό ή μ ένα αγαπημένο φρούτο, όπως έκανα εγω, καλό είναι το φρούτο να έχει αντίθεση στη γεύση, η ζύμη να είναι πλούσια και γλυκιά, το βερίκοκο να ειναι ελαφρώς ξινό και για μένα τέλειος συνδυασμός.
Μένει να το απολαύσετε!
☑️Σημείωση: η κούπα έχει χωρητικότητα 200 ml, δεν είναι πρόβλημα να είναι λίγο μικρότερη ή μεγαλύτερη, αλλά το κυριότερο είναι ότι όλα τα συστατικά μετρώνται με ένα ιδιο φλιτζανι!

Καλή απόλαυση

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята https://gotvach.bg/

Προηγούμενο άρθροΦτερούγες και μπουτάκια στο φούρνο, με BBQ sauce!
Επόμενο άρθροΤο Μαντολάτο του Παππού μου