Γλυκομπουκίτσες με γέμιση μαρμελάδα!

Υλικά:
2 & 1/4 φλ.τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
3/4 φλ.τσαγιού βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/4 φλ.τσαγιού ζάχαρη
λίγο κονιάκ
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
μαρμελάδα για την γέμιση (χρησιμοποίησα φράουλα & κεράσι)
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη

Τι κάνουμε:

Χτυπάμε στο μίξερ, την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν.
 
Προσθέτουμε τον κρόκο, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα.
 
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει μια μαλακή ζύμη.
 
Παίρνουμε λίγο από την ζύμη (σε μέγεθος καρυδιού) και το κάνουμε μπαλάκι. Το ανοίγουμε σε στρογγυλό πιτάκι μέσα στην παλάμη μας.
 
Βάζουμε 1 κ.γλ. μαρμελάδα και  φέρνουμε τις ακρούλες στο κέντρο και με ελαφριές τσιμπιές κλείνουμε σε μπαλάκι.
 
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, ως άνω, μέχρι να τελειώσει όλο το ζυμάρι. Τα στρώνουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, όχι κοντά το ένα στο άλλο.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στην προτελευταία σχάρα από κάτω, με αντιστάσεις πάνω-κάτω για 25 λεπτά.
 
Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε κανά 5λεπτο μέσα στο ταψί.
Μετά τα βγάζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσουν (όχι τελείως) για κανά 10λεπτο.
 
Βάζουμε σε βαποριζατέρ λίγο ανθόνερο και τα ψεκάζουμε
 
Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 
Οι γλυκομπουκίτσες είναι έτοιμες, για να συνοδέψετε τον καφέ σας, το τσάι σας κ.λ.π.
 
Το σίγουρο είναι πως δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.
ΠΗΓΗ: asteratikouzina.blogspot.com
Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή γεύση, εύκολη εκτέλεση: Λευκός Χαλβάς χωρίς καβούρδισμα!
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με Γιαούρτι