Υλικά 

1 κιλό καθαρισμένα κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
Μια δυο βανίλιες
Αρμπαρόριζα
Χυμό από ένα λεμόνι
Μια κουταλιά γλυκόζη ( προαιρετικά)
Εκτέλεση
Επιλέγω μεγάλα κεράσια, όχι πολύ ώριμα, τα καθαρίζω με μια φουρκέτα και τα βάζω στο ψυγείο με τη ζάχαρη και το λεμόνι 🍋 12-15 ώρες, τα βράζω μέχρι να αφρίσει και το κατεβάζω από τη φωτιά,αφού κρυώσει καλά βράζω άλλες μια η δύο φορές μέχρι να δέσει
το σιρόπι(το σιρόπι είναι έτοιμο όταν ρίχνουμε λίγο στο νύχι μας και στέκεται ή σε ένα πιατάκι το χωρίζουμε με ένα κουταλάκι και μένει καθαρό)
Δεν ανακατεύουμε καθόλου, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα μας
Νερό βάζουμε πολύ λίγο, ένα φλιτζάνακι του καφέ, και μόνο όταν χρειάζεται.
Προηγούμενο άρθροΑφράτοι κολοκυθοκεφτέδες με γέμιση φέτας: Απλή συνταγή, πλούσια γεύση!
Επόμενο άρθροΙκαριώτικο Παραδοσιακό Φαγητό…Σουφικό