Γλυκό με κρέμα και καρύδι

Σήμερα, έχω μια περίφημη κυπριακή συνταγή γλυκού, την οποία ξετρελένει όποιον το τρώει. Ειδικά οι λάτρεις του σιροπιαστού γλυκού πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν αυτή τη συνταγή, είναι απίστευτα εύκολη και πολύ νόστιμη.

Ποτηρι 200 ml
(Μπορεί να μην είναι όλοι οι φούρνοι ίδιοι, μαγειρέψτε με έλεγχο)

Υλικά

για το σιρόπι:
1,5 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

για την τούρτα:
3 αυγά
μισό ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
μισό ποτήρι λάδι
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 ποτηρι καρύδα
1 ποτηρι καρύδια
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα (5 φλιτζάνια)
3/4 ποτηριού κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 ποτηριου αλεύρι
1/4 ποτηριου κορν φλαουερ
1 πακέτο βανίλια
1 πακέτο σαντιγί σε σκονη Γκαρνι
1 ξύσμα λεμονιού

από πάνω:
αρκετά καρύδια

Εκτέλεση

Ξεκινάω με το σιρόπι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε περίπου 5 με 10 λεπτά μετά το σημείο βρασμό το βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αλλά όχι πάρα πολύ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι τριμμένη φρυγανιά την καρύδα το τριμμένο καρύδι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε πάλι με το μίξερ έως ότου γίνει μία πηχτή πάστα.
Μετά λαδώνουμε τη βάση ενός πυρέξ 35 X 30 εκατοστά περίπου και αδειάζουμε το μείγμα το πατάμε και το ισιώνουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά.

Στο χρόνο αυτό σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη το αλεύρι, το κορν φαλουερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός σε μέτρια φωτιά συνέχεια έως ότου πήξει το μείγμα μας.
Μετά προσθέτουμε και την βανίλια το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε πάλι να ενσωματωθεί και εφόσον η κρέμα μας έχει πήξει καλά κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 1 φακελάκι κρέμα σαντιγί γκαρνι στην κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ και πλέον η κρέμα μας έχει γίνει αρκετά πηχτή

Βγάζουμε από το φούρνο τη βάση του κέικ τη σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα και την ισιώνουμε
αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με αρκετή καρύδα και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τρεις-τέσσερις ώρες και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση !!

Η Συνταγή είναι από https://taairetika.gr/

Προηγούμενο άρθροΡολό ψητής πατάτας
Επόμενο άρθροΓιουβαρλάκια σε σάλτσα Γιαουρτιού