Κέικ με κρέμα σε 5 λεπτά

Υλικά

1 αυγό
40 γρ.ζάχαρη
1 βανίλια
6 κ.σ σπορέλαιο
180 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
5 γρ.μπέικιν πάουντερ

Κρέμα

1 αυγό
30 γρ.ζάχαρη
1 βανίλια
25 γρ.κορν φλάουερ
250 ml γάλα

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα χειρός για λίγο.Προσθέτουμε το σπορέλαιο ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε
το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα.Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Ζυμώνουμε στη συνέχεια μέχρι να έχουμε μια ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια μας.
Κόβουμε ένα κομμάτι μικρό απ τη ζύμη μας και το αφήνουμε στην άκρη.
Το άλλο κομμάτι το βάζουμε σε μια φόρμα 22 εκ.στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και το πιέζουμε με τα δάχτυλα μας ώστε να απλωθεί σε όλη τη φόρμα και στα τοιχώματα.

Σ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τ αυγό,τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κορν φλάουερ και χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Σένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα ρίχνουμε και το μείγμα μας ανακατεύουμε και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πήξει.
Το ρίχνουμε ζεστό στη φόρμα μας.

Ανοίγουμε με τον πλάστη το κομματάκι της ζύμης που είχαμε κρατήσει και κόβουμε λωρίδες ώστε μ αυτές να στολίσουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε απ το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!!!!!!!
Ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ η το τσάι σας!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ Σοκολάτας με Grand Marnier
Επόμενο άρθροΟνειρικό BBQ: Μπριζολάκια χοιρινά μαριναρισμένα, ψημένα με μαστοριά