Κέικ μανταρινάτο σιροπιαστό

Αυτό το κέικ μανταρινάτο σιροπιαστό είναι ένα πραγματικό αριστούργημα! Η υφή του είναι αφράτη και η γεύση του γλυκιά και δροσιστική, με έντονο το άρωμα των μανταρινιών. Το σιρόπι κάνει το κέικ ακόμα πιο ζουμερό και λαχταριστό.

Εύκολο στην παρασκευή:

Η συνταγή είναι εύκολη και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής. Ακόμα και οι αρχάριοι μπορούν να το φτιάξουν με επιτυχία.

Ιδανικό για κάθε περίσταση:

Αυτό το κέικ είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Μπορείτε να το σερβίρετε ως πρωινό, ως επιδόρπιο ή ως κέρασμα σε φίλους και καλεσμένους.

Προτάσεις:

  • Για ακόμα πιο έντονη γεύση μανταρινιού, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα μανταρινιού στο μείγμα του κέικ.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χυμό μανταρινιού με χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με άχνη ζάχαρη ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Συνολικά, αυτό το κέικ μανταρινάτο σιροπιαστό είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή γλυκό.

Βαθμολογία: 5/5

Συστατικά

4-5 μανταρίνια
3 αυγά
2 ποτήρια (200 μλ) ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπεικιν παουντερ
1 βανίλια
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
2 μανταρίνια για άλλα 100μλ χυμό με 1-2 κ.σ. ζάχαρη για να σιροπιάσετε το έτοιμο κέικ

Παρασκευή

Βάζουμε τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει και αφήνουμε το νερό να βράσει για λίγα λεπτά και μετά πετάμε το νερό και ξεπλένουμε τα μανταρίνια.
Ρίχνουμε ξανά νερό να σκεπάσει τα μανταρίνια, τα αφήνουμε να βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τα χτυπάμε με μίξερ ή σε πολυμηχάνημα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τ αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, ριχνουμε το λαδι, βανίλια, ρουμι και μετά προσθέτουμε τα μανταρίνια ανακατεύουμε, τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε για λίγο όσο να ενωθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα και αλείφουμε με βούτυρο.
Aδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 175*.

Ρίξτε βρασμένο χυμό μανταρινιού με την ζάχαρη πάνω από το έτοιμο κέικ και απολαύστε.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με κρέμα λεμονιού

Κέικ με κρέμα λεμονιού

Αλλο ένα αρωματικό και δροσιστικό κέικ με κρέμα λεμονιού για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας ή να το βγάλετε μετα από ένα ωραίο γευμα!!!!

Υλικά

Πουτίγκα:
1 αυγό
50 γραμμάρια ζάχαρη (2 κουταλιές της σούπας)
1 πρέζα αλάτι
20 γραμμάρια κορν φλάουερ (1 κουταλιά της σούπας)
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από μισό λεμόνι
200 ml γάλα (1 φλιτζάνι)
25 γραμμάρια βούτυρο (1,5 κουταλιά της σούπας)

3 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη (6 κουταλιές της σούπας)
1 πρέζα αλάτι
10 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας (1,5 κουταλάκι του γλυκού)
50 γραμμάρια sour cream(2 γεμάτες κουταλιές της σούπας)
150 ml φυτικό λάδι (8 κουταλιές της σούπας)
χυμό από μισό λεμόνι
250 γραμμάρια αλεύρι (8 κουταλιές της σούπας )
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (2 κουταλάκια του γλυκού)

Εκτέλεση

Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το αυγό,τη ζάχαρη,το αλάτι και το κορν φλάουερ.
Χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα,το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.Αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει.Σκεπάζουμε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη ώστε να μη κάνει κρούστα και αφήνουμε στην άκρη.

Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά.Ρίχνουμε τη ζάχαρη,το αλάτι,τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν.
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την sour cream χτυπάμε με το μίξερ και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός να ενσωματωθεί το αλεύρι και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι 18Χ26.Απλώνουμε να πάει παντού και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Βάζουμε την κρέμα λεμονιού σ ένα κορνέ και την απλώνουμε λωρίδες λωρίδες στο ταψί κάνοντας σχήματα που μας αρέσουν.
Προσθέτουμε στην επιφάνεια αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Βγάζουμε απ τον φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε μερίδες σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

 

 

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες Ογκρατέν…Δεν έχω φάει ποτέ τόσο νόστιμη μελιτζάνα!
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με σιμιγδαλοκρέμα: Το μυστικό για μια αφράτη και βελούδινη κρέμα