Γλυκό του κουταλιού μήλου

Υλικά:

1 κιλό μήλα
800 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
1 κ.σ. κιτρικό οξύ (ξυνό)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και φτιάχνουμε σιρόπι.
Αφού πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους.
Βράζεται σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, αφαιρώντας περιοδικά τον σχηματισμένο αφρό και στη συνέχεια αφήνεται να κρυώσει.
Θα παρατηρήσετε ότι οι κύβοι μήλου θα γίνουν διάφανοι αφού αφαιρέσετε το γλυκό από την εστία.
Μετά από 2-3 ώρες συνεχίζουμε ξανά το μαγείρεμα στην επιθυμητή πυκνότητα
Δύο λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε το ξυνό.
Εάν τα μήλα δεν είναι αρκετά αρωματικά, μπορείτε να προσθέσετε ρούμι ή άρωμα βανίλιας αν θέλετε.

Τα σκληρά φρούτα περιέχουν περισσότερη πηκτίνη από τα μαλακά, οπότε έχετε κατά νου ότι μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, θα πήξει.
Κάντε ένα δείγμα βάζοντας μια σταγόνα σιρόπι σε ένα πιάτο. Γέρνετε το πιάτο, αν δεν απλωθεί η σταγόνα, τότε είναι έτοιμο.
Αν πρόκειται να συντηρήσετε τη μαρμελάδα, πρέπει να ετοιμάσετε κατάλληλα βάζα και καπάκια για το κλείσιμο.
Βάλτε τα πλυμένα βάζα στο φούρνο και προθερμάνετε στους 100 βαθμούς για λίγα λεπτά.
Με γάντια ή πετσέτα βγάζετε ένα ένα τα βάζα και γεμίζετε τη ζεστή μαρμελάδα.
Γυρίστε το καπάκι και αφήστε το να κρυώσει.
Το γλυκό έγινε τόσο νόστιμο που δεν έμεινε για πολυ καιρό

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό μπούτι σε σάλτσα μανιτάρια
Επόμενο άρθροΣπιτική Μπεσαμελ…δεν θα την ξαναφτιάξετε αλλιώς