Γλυκό ψυγείου κρέμα-σοκολάτα

Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτα θα χρειαστείτε
1 λίτρο ‏φρέσκο γάλα
3/4 του φλιτζανιού ‏ζάχαρη
4 κ.σ. γεμάτες ‏κορν φλάουρ
1 κ.σ. ‏κακάο
1/2 φλιτζάνι ‏κουβερτούρα σε ξύσμα

Για την κρέμα βανίλια θα χρειαστείτε
1 λίτρο ‏φρέσκο γάλα
3/4 του φλιτζανιού ‏ζάχαρη
4 κ.σ. γεμάτες ‏κορν φλάουρ
1 ‏βανίλια (μπαστουνάκι)

Για το στήσιμο θα χρειαστείτε
1½ πακέτο ‏μπισκότα petit beure
1 φλιτζάνι ‏φρέσκο γάλα
2 κ.σ. ‏κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ‏κουβερτούρα σε ξύσμα

Εκτέλεση

Για την κρέμα σοκολάτας:
1 Κρατάτε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.
2 Το υπόλοιπο το βάζετε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
3 Διαλύετε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε.
4 Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτετε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ.
5 Αφήνετε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα.
6 Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού την αποσύρετε.
7 Τότε προσθέτετε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύετε.

Για την την κρέμα βανίλιας:
8 Κρατάτε 1 φλιτζάνι γάλα.
9 Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
10 Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους.
11 Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
12 Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
13 Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για το στήσιμο του γλυκού:
14 Βάζετε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.
15 Βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνετε σε διάφανο πυρίμαχο τετράγωνο σκεύος.
16 Επαναλαμβάνετε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ.
17 Πατάτε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.
18 Αδειάζετε σε μία στρώση την κρέμα βανίλιας .
19 Θρυμματίζετε λίγα μπισκότα και πασπαλίζετε το γλυκό (αν θέλουμε).
20 Αφήνετε να κρυώσει καλά και το διατηρείτε στο ψυγείο.
21 Τέλος, πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας.

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μπανάνα…για όλες τις ώρες
Επόμενο άρθροΚώκ ταψιού…Είναι αφράτο και λαχταριστό