ΥΛIΚΑ

600 γρ. τυρί κρέμα

600 γρ. (δύο κουτιά) ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο

500 γρ. μπισκότα πτι μπερ σοκολατένια ή κλασικά

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Γάλα για το βρέξιμο των μπισκότων

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα  ασχοληθείτε με την καραμέλα, για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο δροσερό γλυκάκι. Είναι μια δουλειά που μπορείτε να την κάνετε από την προηγούμενη μέρα. Βάλτε δυο κουτιά ζαχαρούχο σε κατσαρόλα. Σκεπάστε τα με νερό και βράστε τα για δύο ώρες. Έτσι εύκολα θα έχετε την καραμέλα που χρειάζεστε.

Αφού λοιπόν ετοιμάσετε την καραμέλα και αφήσετε τα κουτιά να κρυώσουν, ανοίξτε τα και ρίξτε την καραμέλα μέσα σε ένα βαθύ μπολ.

Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε ώσπου να ενσωματωθούν τα δύο υλικά και να γίνουν μια ωραία παχύρευστη κρέμα…

Ρίξτε σε βαθύ πιάτο το γάλα και αφού μουσκέψετε ένα ένα τα μπισκότα βουτώντας τα στο γάλα, στρώστε τα στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψετε όλη την επιφάνεια…

Τα σημεία που τυχόν μείνουν ακάλυπτα, καλύψτε τα σπάζοντας τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια. Αφού καλυφθεί όλη η επιφάνεια, ρίξτε πάνω από τα μπισκότα τη μισή καραμελόκρεμα και στρώστε με μια σπάτουλα να πάει παντού.

Επαναλάβετε για μια ακόμα φορά το στάδιο με τα μπισκότα. Τα ξαναβουτάτε ελαφρώς στο γάλα και τα τοποθετείτε πάνω από τη κρέμα ένα ένα.

Καλύψτε τα με την υπόλοιπη καραμελόκρεμα.

Σπάστε μέσα τα μπισκότα που περίσσεψαν και απλώστε την καλά στο ταψί με μια σπάτουλα έτσι ώστε να καλυφθεί και η τελευταία σειρά μπισκότων.

Αν θέλετε τελειώστε πασπαλίζοντας με τριμμένο μπισκότο.

Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για τέσσερις ώρες το λιγότερο και μετά κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετέ το… Σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού!

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕίναι ο φούρνος μικροκυμάτων υγιεινός; Tι απαντάει η ιατρική σχολή του Harvard;
Επόμενο άρθροXταποδοκεφτέδες Καλύμνου