Γλυκό του Κουταλιού Πεπόνι

Ελάτε να γλυκαθούμε και να… σιροπιαστούμε συγχρόνως, με μια πανεύκολη συνταγή για Γλυκό του Κουταλιού Πεπόνιι με συνταγή του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

800 γρ Κομμένη και καθαρισμένη Φλούδα Πεπόνι
600 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 καραφάκια γαρίφαλο
1 βανίλια
1 μικρό δάκρυ Μαστίχα Χίου

Εκτέλεση

24 ώρες πριν έχω κόψει και εχω ξεφλουδίσει το πεπόνι έχω κρατήσει τη σάρκα όπου θα τη χρησιμοποιήσουμε σε επόμενη συνταγή
Κόβουμε τη φλούδα σε μέγεθος όπως τις τηγανιτές πατάτες τις βάζουμε σε ένα ταπεράκι μαζί με το χυμό λεμόνι και τις λεμονόκουπες
και τα βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ ή ακόμη καλύτερα για 24 ώρες
Την επόμενη ημέρα παίρνουμε τις φλούδες χωρίς τα υγρά τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη τα δύο καρφάκια γαρύφαλλο
τη βανίλια και το δάκρυ μαστίχας και τα βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να βράσουν
Ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού η ζάχαρη και να λιώσει και βράζουμε το γλυκό μας για περίπου 35 με 40 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι
Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε που και που ώστε να μην κολλήσει και αν χρειαστεί ξαφρίζουμε κιόλας

Πραγματικά κατά τη διάρκεια του βρασμού το άρωμα του γλυκού είναι απίστευτο. Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή με το σιρόπι Που στέκεται πάνω
στο νύχι μας που σας το έχω ξαναπει καταλαβαίνουμε ότι το σιρόπι μας είναι έτοιμο κλείνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε το γλυκό πεπόνι
σε αποστειρωμένο βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει ανάποδα

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤσιτσιριστό Κοτόπουλο λεμονάτο
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα απλή και γρήγορη