Μους σοκολάτας και σαβαγιαρ

 

Συστατικά:
Για την Μους σοκολάτας:
6 μεσαία αυγά ελεύθερης βοσκής σε θερμοκρασία δωματίου. (πολύ φρέσκα!)
230 gr ζάχαρη
250ml / 1 φλιτζάνι σαντιγύ μορφατ
75-100 ml / 0,75 φλιτζάνι Brandy (ή περισσότερα)
300gr Σοκολάτα 58% κακάο (ή 400γρ για πιο σκουρο μους)
Για τη βάση:
350γρ μπισκότα σαβαγιαρ
250gr ψιλοκομμένα Καρύδια (ή αμύγδαλα ή φουντούκια)
30ml / 2κσ  Κονιάκ
250ml / 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​γάλα

Μέθοδος:

Τοποθετήστε τη σοκολάτα (κομμένη σε κομμάτια) σε ένα μπολ και θερμαίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (90W) για περίπου 10-15 ‘ή μέχρι να λιώσει.
Συμβουλή: Για πιο σκούρα μους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα 400 gr
Ανοίξτε και ανακατέψτε μετά από 6 ‘.
Μετά από περίπου 15 ‘, ελέγξτε ότι η σοκολάτα έχει λειώσει εντελώς και στη συνέχεια αφαιρέστε από το φούρνο μικροκυμάτων.
Προετοιμάστε το μους σοκολάτας:
Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ. Χτυπήστε τα μαζί με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ.
Χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 15 ‘ή μέχρι να αφρατέψουν!
Όταν το μείγμα έχει γίνει λευκό, μειώστε την ταχύτητα.
Στη συνέχεια, προσθέστε το brandy 75-100 ml (μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με το γούστο σας). Σταματήστε το μίξερ.
Προσθέστε την έτοιμη xτυπημένη κρέμα. Ξεκινήστε ξανά το μίξερ για να το συνδυάσετε.
Ενώ ο μίξερ χτυπά ακόμα, προσθέστε αργά τη λιωμένη σοκολάτα.

Σβήστε το μίξερ και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα να χτυπήσετε λίγο περισσότερο τη σοκολάτα στο μείγμα αυγών.


Η σοκολάτα Mousse είναι έτοιμη! Αφήστε στην άκρη

Ξεκινήστε τη συναρμολόγηση του Γλυκού:

Χρησιμοποιήστε ένα ωοειδές Pyrex 34x23cm (το διαφανές πιάτο βοηθά στην εμφάνιση των επιπέδων του επιδόρπιο)

Ρίξτε το γάλα σε ένα βαθύ πιάτο που βρίσκεται δίπλα στο Pyrex. Ρίξτε τις 2 κουταλιές της σούπας μπράντυ στο γάλα. Συνδυάστε τα με ένα κουτάλι.
Χρησιμοποιήστε τα σαβαγιάρ για το 1ο στρώμα και το μισό για το 2ο. Βυθίστε τα πολύ λίγο στο γάλα και
τοποθετήστε το στο πιάτο, το ένα δίπλα στο άλλο.

Στη συνέχεια,απλώστε την μίση μους σοκολάτας πάνω από τη βάση. Ισιώστε την επιφάνεια με το κουτάλι.

Τώρα πασπαλίζετε τα μισά από τα ψιλοκομμένα καρύδια πάνω από την μους.
Συνεχίστε με το άλλο μισό των σαβαγιάρ για το 2ο στρώμα. Βυθίστε τα λίγο περισσότερο στο γάλα και
τοποθετήστε τα πάνω στα καρύδια, το ένα δίπλα στο άλλο.


Κόψτε σε μισά ή τεταρτημόρια και προσπαθήστε να γεμίσετε όλα τα κενά στο πυρεξ.
Ρίξτε την υπόλοιπο μους σοκολάτας από πάνω, ισιώνοντας την επιφάνεια της για άλλη μια φορά.
Πασπαλίστε τα υπόλοιπα καρύδια διασκορπισμένα γύρω γύρω σε ένα παχύ, πλούσιο στρώμα!
Το καταπληκτικό επιδόρπιο είναι έτοιμο.

Πρέπει να τοποθετηθεί στο ψυγείο για να κρυώσει για 2-3 ώρες πριν από το σερβίρισμα (καλυμμένο με πλαστικό περιτύλιγμα).
Συμβουλή: Χρησιμοποιώντας το πιάτο Pyrex, μπορείτε να δείτε τα στρώματα αυτού του νόστιμου γλυκού.

Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα. Σερβίρετε απευθείας από το πιάτο Pyrex με ένα μεγάλο κουτάλι!

ΠΗΓΗ: greekcookingmadeeasy.tumblr.com

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα γρήγορη αλλά και νόστιμη
Επόμενο άρθροΤα πραγματικά Κρητικά σκαλτσούνια (Νηστίσιμα)