ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

150 γρ μπισκότα πτι μπερ (ή οποιοδήποτε τετράγωνο μπισκότο της επιλογής σας)
⅓ φλιτζάνι ζεστό νερό
½ κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίου καφέ
Τριμμένη σοκολάτα για επικάλυψη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ :
500 ml γάλακτος
2 κουταλιές κορν φλαουρ (ανατρέξτε στις σημειώσεις)
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάου
2 κουτ. Σούπας ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη βάση της πουτίγκας, συνδυάστε τα συστατικά από το γάλα μέχρι το αλάτι σε μια κατσαρόλα.
Κρατάτε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε έως ότου το μείγμα πυκνώνει. Σβήστε την φωτιά και χτυπήστε στη βανίλια και αφήστε στην άκρη.
Προσθέστε τον καφέ στο νερό και ανακατέψτε.
Πάρτε ένα γυάλινο πυρεξ  10×10 εκ , ευθυγραμμίστε στο κάτω μέρος με τα μπισκότα, αφού τα βυθίσετε στον καφέ.
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα από το μείγμα σοκολάτας από πάνω.

Βυθίστε ένα άλλο στρώμα μπισκότων στον καφέ και στρώστε τα στο πυρεξ. Τελειώστε με το στρώμα του μίγματος σοκολάτας.
Καλύψτε με μία μεμβράνη και αφήστε την πουτίγκα στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Πριν το σερβίρετε, πασπαλίστε επάνω με τριμμένη σοκολάτα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εάν σας αρέσει η κρέμα σας λίγο πιο παχιά, προσθέστε μια επιπλέον κούπα καλαμποκιού.
Κατά κανόνα, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για κάθε φλιτζάνι γάλα για μια γυαλιστερή κρέμα ή 1 ½ κουταλιού της σούπας για μια παχύτερη κρέμα.

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά
Επόμενο άρθροΜυρωδάτο Κέικ Βατόμουρου – Αμυγδάλου