Γλυκό Ψυγείου

Υλικά

Η συνταγή κρέμας:
✔250 γραμμάρια ζάχαρης
✔250 ml υγρή κρέμα γάλακτος
✔750 ml φρέσκου γάλακτος
✔8 κρόκοι
✔50 γραμμάρια κορν φλαουρ
✔30g αλεύρι
✔βανίλια
✔ 250 γρ Σοκολάτα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη. Ανακατέψτε το κορν φλαουρ και το απλό αλεύρι με το άλλο μισό της ζάχαρης και τους κρόκους και ανακατέψτε καλά χωρίς να αφήσετε κομμάτια.
Προσθέστε αργά και ανακατεύοντας συνεχώς το ζεστό γάλα και την κρέμα (Δεν πρέπει να βράσει) στους κρόκους και το αλεύρι. Επιστρέψτε το στην φωτιά, προσθέστε βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να πήξει (ήδη αφήστε το να φουσκώσει για 2..3 λεπτά). Στη συνέχεια ρίξτε το σε ένα γυάλινο μπολ για να κρυώσει και βάλτε μια μεμβράνη να εφαπτεται την κρέμα έτσι ώστε να μην πιάσει κρούστα.

Πριν από αυτό, χωρίζω τη μισή κρέμα σε 2 μέρη και ενώ εξακολουθεί να βράζει, τρίβω μια μαύρη σοκολάτα 250 g. Αναδεύομαι μέχρι να λιώσει εντελώς και παίρνω κρέμα σοκολάτας. . Σε μία μακρόστενη φόρμα στρωνω με αλουμινόχαρτο και ρίχνω κρέμα  … έπειτα μπισκότα ξανά κρεμα σοκολάτας  μπισκότα και περισσότερη λευκή κρέμα και έτσι στην πραγματικότητα τα μπισκότα μου είναι μόνο 4 σειρές, θέλω αυτό το γλυκό να έχει περισσότερη κρέμα.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζω από το ψυγείο και πασπαλίζω με ξέσματα καρύδας από πάνω. Στη μορφή με την οποία ευθυγραμμίζω πρώτα έβαλα αλουμινόχαρτο και έτσι αφαιρείται εύκολα και δεν
κολλάει σε αυτό.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣτιφάδο Κρεάτος με πουρε ή ζυμαρικά
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με σάλτσα σκόρδου και τυρί σαν πιτσάκια