Γλυκό ψυγείου με 3 υλικά

ΠΟΣΟΤΗΤΑ: 8 – 10 κομμάτια (σε σκεύος 26×20 εκ.)
ΧΡΟΝΟΣ: 30 λεπτά (συν 4 ώρες στο ψυγείο)

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

225 γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου πτι μπερ
(170 γρ. ολόκληρα και 50 γρ. τριμμένα)
600 ml κρέμα γάλακτος
125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος (για διακόσμηση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλη την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρέμα και όχι σφιχτή σαντιγί.
Αφαιρούμε το 1/3 της παχύρευστης κρέμας, το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει στο multi. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μπισκότου.

Στα υπόλοιπα 2/3 της παχύρευστης κρέμας προσθέτουμε την λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα γάλακτος.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 26×20 τοποθετoύμε μια στρώση από μπισκότα πτι- μπερ καλύπτοντας τον πάτο και απλώνουμε από πάνω τους την μισή κρέμα με την κουβερτούρα γάλακτος.
Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα πτι- μπερ και απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω τους με την κρέμα μπισκότου.
Συνεχίζουμε με την τρίτη και τελευταία στρώση μπισκότων πτι- μπερ και έπειτα στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με κουβερτούρα γάλακτος.
Διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος με την βοήθεια ενός τρίφτη.
Tοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες προτού σερβίρουμε.
Απλά, εύκολα και γρήγορα ένα υπέροχο, σοκολατένιο, μπισκοτένιο γλυκό με 3 μόνο υλικά είναι έτοιμο προς ταχεία κατανάλωση μιας και η γεύση του ενθουσιάζει!

Προηγούμενο άρθροΠαπουτσάκια μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΑφράτα Σοκολατόψωμα