Τούρτα κωκ

Υλικά

Για το παντεσπάνι

5 αυγά,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα αλεύρι,
1 φακελάκι μπεικεν,
2 κουταλιές της σούπας νερό,
2 βανίλιες,

για την κρέμα
1 κούπα & 1/4 κούπας κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη,
2 βανίλιες,
2 λίτρα γάλα και μισό
5 κρόκοι αυγών

Για το γλάσσο

200ml γάλα εβαπορέ
200 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί 10 λεπτά βάζουμε σε ταψί ψήνουμε 15 λεπτά στους 175β αντιστάσεις εάν θέλετε ένα παντεσπάνι εγώ το μοίρασα και έκανα 2,

Για την κρέμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας ως ότου πήξει η κρέμα και γίνει λεία, σημείωση αργεί λιγάκι θέλει 10 λεπτά και παραπάνω να πήξει η κρέμα σε μέτρια φωτιά,
αλλά το αποτέλεσμα είναι τέλειο, αφού κρυώσει το παντεσπάνι ρίχνουμε την κρέμα χλιαρή αφήνουμε να κρυώσει

Για το γλάσσο
Ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα 1 λεπτό και ανακατεύουμε να γυαλίσει η γκαναζ καλύπτουμε το γλυκό μας και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά

Εύχομαι σε όλους σας καλη επιτυχία

ΠΗΓΗ: Τανια Θ. Efi Pasxou

 

Προηγούμενο άρθροTo Σπεντζοφάι της τεμπέλας
Επόμενο άρθροΚεικ κολοκυθιού με ζαμπόν και τυρί