Γλυκό Ψυγείου Οικονομικό και Νόστιμο

Υλικά

 

1 πακέτο σαβαγιάρ 200gr
1 φάκελο ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
400 γραμμάρια γάλα φρέσκο
1φακελάκι σαντιγί garni κανέλα
1 αμύγδαλο φίλε η τρούφα η τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι 1 κούπα ζάχαρη
μισή κούπα νερό
λίγο κονιάκ ή λικέρ προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με 400 γραμμάρια γάλα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει..Σε ένα μπολ βάζουμε το garni και χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να αφρατέψει.

Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό.. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ
Στρώνουμε στον πάτο ενός μικρού πυρέξ 24 εκ.τα σαβουαγιάρ ..
Τα σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με την κανέλα ..

Στρώνουμε τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής… από πάνω άλλη μία στρώση σαβαγιάρ αφού τα έχουμε σιρόπιασει και ξανά πασπαλίζουμε με κανέλα.. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής… Στρώνουμε από πάνω τη σαντιγί και γαρνίρουμε με το αμύγδαλο φιλέ ή την τρούφα ή την τριμμένη σοκολάτα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε!!!

Γλυκό Ψυγείου

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η Συστναγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με ξηρούς καρπούς για τον καφέ μου
Επόμενο άρθροΜπουρεκάκια με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο