Τηγανητά ντόνατς

Υλικά:

γάλα 180 ml
αυγό 2 τμχ
λάδι 50ml
μια πρέζα αλάτι
ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
αλεύρι 400 g +/-
1 φακελάκι μαγιά
Ζάχαρη άχνη – Σιρόπι Σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέστε το γάλα, αυγά, λάδι, αλάτι, ζάχαρη και χτυπήστε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέστε την μαγιά και ανακατέψτε, και κοσκινίστε και το αλεύρι και φτιάξτε την ζύμη.
Ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να πάρετε μία ζύμη μαλακή και λεία.
Σκεπάστε την ζύμη σε ένα ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Βγάλτε την ζύμη στο πάγκο σας και ανοίξτε την ζύμη με το πλάστη στο μέγεθος ενός μικρού ταψιού και σε πάχος 2 εκ περίπου.
Μαρκάρετε την ζύμη με ένα μεγάλο καπάκι κατσαρόλας σε κυκλικό σχήμα.


Κόψτε την ζύμη σε 8 κομμάτια. Σκεπάστε και αφήστε για 10 λεπτά.


Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει ελαφρώς και βάζουμε μέσα τα τα κομμάτια ζύμης να τηγανιστούν 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.


Βγάζουμε τα τηγανίτα ντονατς σε μία χαρτοπετσέτα .
Τέλος διακοσμούμε με σιρόπι σοκολάτας ή ζάχαρη άχνη

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΤούρτα σοκολάτας ☆ Πραγματική ουράνια απόλαυση
Επόμενο άρθροΈνα υπέροχο πιάτο μελιτζάνας παρμεζάνα.