Tυροπιτάκια με φρέσκα κρεμμυδάκια

Συστατικά:

Κεφίρ – 300 γρ
Αυγά – 3 τεμ.
Σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
Φυτικό λάδι – 150 ml
Αλάτι – για γεύση
Αλεύρι – 400 g
φετα τριμμένη – 400 g
Πράσινο κρεμμύδι – 1 μάτσο

Εκτέλεση:

1. Αφήνουμε το κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου (όχι από ψυγείο!). Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε σε 2 αβγά, προσθέτουμε 1 κουτ.γλ κοφτη αλάτι και ανακατεύουμε.
2. Ρίχνουμε 1 κουτ.γλ κοφτη σόδα και ανακατεύουμε ξανά. Ρίξτε 50 ml φυτικού ελαίου. Προσθέστε αλεύρι κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 10 λεπτά.

3. Για τη γέμιση ανακατεύουμε το τυρί, το αυγό, το αλάτι κατά βούληση και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια (λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι). Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια στρώση, βάζουμε τη γέμιση στη μέση. Ενώστε τις άκρες.
5. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν, προσθέτοντας περιοδικά λάδι. Στο τέλος πήρα 30 μικρά πιτάκια.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόψωμο
Επόμενο άρθροΚρέμα σιμιγδάλι της γιαγιάς