Au gratin μελιτζάνας με κιμά και ντομάτα

Υλικά

5 μελιτζάνες (1,5 κιλό)
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κουτάκι αποφλοιωμένα ντοματάκια (500 γρ.) με τον χυμό τους
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε απ τα κοτσάνια.
Τις κόβουμε κατά μήκος και χαράζουμε το εσωτερικό και απ τις 2 πλευρές δημιουργώντας κυβάκια.
Τις βάζουμε σ ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τις ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τα σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά και σωτάρουμε μέχρι ν αλλάξει χρώμα.Αλατοπιπερώνουμε.Προσθέτουμε τα ντοματάκια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την ρίγανη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες απ τον φούρνο αφαιρούμε το εσωτερικό τους (σάρκα)και το ρίχνουμε στον κιμά.Ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σ ένα πυρέξ και το στρώνουμε να πάει παντού.Πασπαλίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
Ραντίζουμε με λίγο λάδι και γκρατινάρουμε για 10 λεπτά στον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Συνοδεύουμε με ζυμαρικά.

Καλή σας όρεξη!!!!

Δείτε περισσότερες συνταγές στο Fast and Healthy Everyday Cooking

 

Προηγούμενο άρθροΗ πιο νόστιμη αρνίσια τηγανιά…
Επόμενο άρθροΣτήθος Κοτόπουλο με μανιτάρια