Αλμυρό Κέικ

Μια νόστιμη συνταγή για ένα αλμυρό κέικ. Μια απλή συνταγή που δεν απαιτεί πολύ χρόνο ή προσπάθεια. Θα σας δείξω πώς να το φτιάξετε. Αυτή η συνταγή κέικ μπορεί να προετοιμαστεί για το εορταστικό τραπέζι για το νέο έτος. Το κύριο πράγμα είναι να μαγειρεύετε με αγάπη.

Συστατικά:

2 πατάτες
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ντομάτα
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι (150 ml) γάλα
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
200 g σκληρού τυριού ή φέτας
400 γρ. Αλεύρι
20 γρ μπεικιν παουντερ
200 gr τυρί παρμεζάνα ή μοτζαρελα
20 γρ λιωμένο βουτυρο
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 ° C

Εκτέλεση

Τρίβουμε 2 πατάτες και τις στίβουμε στα χέρια και αφαιρούμε το χυμό πατάτας.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ντομάτα.
Χτυπήστε καλά τα αυγά με το αλάτι.
Προσθέστε το γάλα και το φλιτζάνι ηλιέλαιο και χτυπάτε πάλι.
Προσθέστε τα λαχανικά, την τριμμένη πατατα μέσα στο μπολ με το αυγό και ανακατευουμε
με ενα κουτάλι.


Προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε.
Προσθέστε και ανακατέψτε καλά το Αλεύρι με το μπεικιν να ενσωματωθεί .

Τρίψτε 200 γραμμάρια τυριού παρμεζάνα στο χοντρό.

Λιπάνετε ένα πυρέξ με το βούτυρο και αδειάστε μέσα το μείγμα.


Πασπαλίζουμε με το τυρί τριμμένο

και Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 ° C.

Καλή όρεξη.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΘα λατρέψετε αυτό το εξαιρετικά ελαφρύ και νόστιμο κέικ!
Επόμενο άρθροΤα πιο εύκολα Κριτσινια με Πάπρικα και Τυρί