ΥΛΙΚΑ

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, χωρισμένη στα δυο
  • 14 ώριμα βερίκοκα, κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 1/3 φλιτζάνι φιστίκια
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζετε το φύλλο απ’ την κατάψυξη τουλάχιστον δυο ώρες πριν.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C. Βάζετε το μέλι και το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και  σιγοβράζετε λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε  τα βερίκοκα.

Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Βάζετε στο μούλτι τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και χοντροκόβετε .  Κρατάτε από το μίγμα αυτό 2 κουταλιές της σούπας.

Ρίξτε το υπόλοιπο στο μίγμα με τα βερίκοκα.

Τοποθετείτε το ένα φύλλο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί,  αλείφετε με βούτυρο γύρω γύρω το φύλλο και πασπαλίζετε με τη μία κουταλιά της σούπας από τα αμύγδαλα.  Στο κέντρο και οριζοντίως του φύλου, απλώνετε τη γέμιση πιέζοντάς τη με τα χέρια για να σχηματίσετε ένα χονδρό μπαστούνι. Διπλώνετε τις δύο πλευρές, δεξιά και αριστερά προς το κέντρο  ώστε να εγλωβίσετε τη γέμιση και να μη χυθεί από τα πλαϊνά και κατόπιν τυλίγετε το ρολό.

Συνεχίζετε με το δεύτερο στρούντελ κατά τον ίδιο τρόπο. Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετείτε τα στρούντελ και χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι 3 – 4 χαρακιές. Αλείφετε με λίγο βούτυρο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά περίπου ή  μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.

Αποφασίσαμε να συνδυάσουμε τον υπέροχο μπακλαβά με τα νόστιμα, ώριμα βερίκοκα σε ένα απολαυστικό συνδυασμό. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό!!

Πρέπει να το δοκιμάσετε μόνοι σας!!

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με Φρυγανιά
Επόμενο άρθροΜπισκότα με ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ – ΚΑΣΙΟΥΣ (μία vegan απόλαυση που θα σας ξετρελάνει)