Τυρόπιτα

Υλικά:

1 συσκευασία λεπτά φύλλα κρούστας
400 γραμμάρια φέτα
5 τεμ. αυγά
4-5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουτ μαγειρική σόδα
1-2 κουταλιές της σούπας λάδι
125 g βουτύρου
200 ml. σόδα
1 φακ μπεικιν παουντερ

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα τρίβουμε την φέτα , ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύουμε με μια μαριζ.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την διττανθρακική σόδα(1-2 λεπτά) και την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα αυγού – τυριού.
Ρίχνουμε μέσα στο λάδι και το μπεικιν και τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αφήνουμε στην άκρη


Σε ένα στρόγγυλο ταψάκι 22-24 εκ αλείφουμε με λαδι και τις πλευρές και στρώνουμε φυλλα με πτυχές όπως στην φωτό και μετα γέμιση. Επαναλαμβάνουμε αυτό 3 φορές ακομη και τελειώνουμε με φύλλα απο πάνω.

Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια.

και την αλείφουμε πολυ καλα με βούτυρο λιωμένο (όλο το βουτυρο).


Σε ένα μπολ σπάμε ένα αυγό ρίχνουμε και την σόδα και χτυπάμε.


Ολο το μείγμα το ρίχνουμε πάνω απο την πίτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδισει και ψηθεί

Καλη απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαγειρέψτε τις πατάτες με αυτόν τον τρόπο
Επόμενο άρθροΚρέας Κατσαρόλας με αρωματικά βότανα