Κέικ με κρέμα και ξηρούς καρπούς

Δείτε πώς μπορείτε να προετοιμάσετε ένα απλό επιδόρπιο χωρίς μαγείρεμα και γρήγορα.
Είναι ένα κέικ φτιαγμένο με μπισκότα, κρέμα και ξηρούς καρπούς!

για την κρέμα:

500 ml γάλακτος
2 κρόκους αυγών
110 γραμμάρια ζάχαρης
70 γραμμάρια αλεύρι 00 (κορν φλάουρ)
Φλούδα λεμονιού

για τη βάση:
150 γρ. Βούτυρο
300 γραμμάρια θρυμματισμένων μπισκότων
150 γραμμαρια τριμμένων ξηρών καρπών (χοντροτριμμένους)

Διαδικασία️:

Πρώτα κτυπήστε τους κρόκους αυγού με τη ζάχαρη, προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και 30 ml γάλακτος. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα (περίπου 470 ml), ρίξτε την φλούδα ενός λεμονιού και μόλις βράσει, προσθέστε το μείγμα που έγινε προηγουμένως. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα

για την Βάση:
Πρώτα θρυμματίστε τα μπισκότα λεπτά με το μίξερ, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα
ανακατεύουμε με λιωμένο βούτυρο. (εναλλακτικά μπορείτε να τα τρίψετε με ένα σφυράκι αφού τα κλείσετε σε μια σακούλα τροφίμων) τοποθετήστε το μισό από το μείγμα που λαμβάνεται στο κάτω μέρος μίας αποσπώμενης φόρμας διαμέτρου 22 cm, ισοπεδώστε καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και συμπιέζοντας χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι, ένα φλιτζάνι.

Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο να συναρμολογήσουμε το κέικ. Ρίχνουμε την κρέμα στη βάση και μετά πασπαλίζουμε τους χοντροτριμμένους ξηρους καρπούς και απο πάνω το υπόλοιπο μισο μείγμα μπισκότου και από πάνω κομμάτια ξηρών καρπών και τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Κέικ με κρέμα και ξηρούς καρπούς
Βάλτε τελικά στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρετε!

ΠΗΓΗ: https://pizzapanegourmet.altervista.org/

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοτυρομπουκίτσες…
Επόμενο άρθροΓρήγορη Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με φρυγανιά