Γρήγορο και πολύ νόστιμο Σάμαλι

Είστε έτοιμοι να φάτε ένα εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο φτιάξτε αυτο το σάμαλι; Αυτό το γλυκό, στο οποίο αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά και το
βάζουμε στο φούρνο.

Συστατικά συνταγής

1,5 ποτήρια γάλα
1,5 κούπες ζάχαρη
Μερικά φιστίκια
3 ποτήρια σιμιγδάλι

Για το σιρόπι

Λεμόνι
3 ποτήρια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη

Πώς να το φτιάξετε

Ας βάλουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ ανάμιξης και ανακατεύουμε καλά. Αφού λιώσετε την ζάχαρη, προσθέστε σιμιγδάλι και μπέικιν πάουντερ στο μπολ ανάμειξης και συνεχίστε την ανάμιξη.
Ας ρίξουμε αυτό το μείγμα σε ένα γυάλινο πυρεξ και το ισιώνουμε. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα είναι πολύ γλυκό. Ας το κρατήσουμε για 2 ώρες και αφήστε το να απορροφήσει το νερό.


Μετά τις 2 ώρες το οποίο τραβά το υγρά, το κόβουμε με το μαχαίρι σε μεγάλες λωρίδες, σε ίσα μέρη. Τοποθετήστε τώρα τα φιστίκια πάνω του.
Ας ψήσουμε το επιδόρπιο σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών έως ότου ροδίσουν το πάνω και το κάτω μέρος. Ενώ το επιδόρπιο ψήνεται στο φούρνο, ας προετοιμάσουμε το σιρόπι από την άλλη πλευρά.

Ας προσθέσουμε νερό και ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Ας ρίξουμε το λεμόνι στο σιρόπι που βράζει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και το βράζουμε για δύο ακόμη λεπτά. Βγάζουμε το σιρόπι από την φωτιά.

Ξανακόβουμε για άλλη μια φορά σε κομμάτια για να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι μόλις το βγάλουμε φούρνο. Με μία κουτάλα ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στο ζεστό γλυκό.

Το σάμαλι είναι έτοιμο όταν απορροφήσει όλο το σιρόπι. Μπορούμε να το κόψουμε σε όποιο
μέγεθος θέλουμε και να το σερβίρουμε,

καλης σας ορεξη …

Προηγούμενο άρθροΤραγανοι,πεντανοστιμοι γιγαντες σε κουρκούτι ..με υπεροχη σκορδαλιά
Επόμενο άρθροΤυρομπαλάκια κουρού με φρέσκο κρεμμυδάκι