Δάχτυλα

Υλικά: (για περίπου 140 δάχτυλα)

Για τη ζύμη

960 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
235 ml λάδι
1 πρέζα αλάτι
338 ml χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

3 ποτήρια αμύγδαλα αλεσμένα στο μούλτι
6 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
8-10 κ.σ. ροδόνερο

Για το σιρόπι

4 φλιτζ. νερό
4 φλιτζ. ζάχαρη
2-3 ξυλαράκια κανέλας
4 κ.σ. ροδόνερο
λίγο χυμό λεμονιού
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι: Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό και την κανέλα και όταν κοχλάσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 7 περίπου λεπτά. Κατεβάζουμε από το μάτι, προσθέτουμε το ροδόνερο και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη.
Αναμιγνύουμε σε μεγάλη λεκάνη το αλεύρι μαζί με το αλάτι.
Δημιουργούμε μία λακουβίτσα στη μέση και αφού ρίξουμε το λάδι το τρίβουμε με τα δάχτυλα μαζί με το αλεύρι μέχρι να απορροφηθεί και να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό.
Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να έχουμε μία σφιχτή ζύμη και σκεπάζουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια 8 x 12 εκ. περίπου.
Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη κάθε κομματιού, τυλίγουμε σε ρολό και με ένα πηρούνι πιέζουμε τις άκρες.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα και μετά τα βάζουμε σε τρυπητό για να στραγγίσουν.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑυτή την πίτσα όσοι την φτιάξανε δεν την αλλάξανε…έχει μία ιδιαίτερη ζύμη
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό με σάλτσα κρασιού