Δίχρωμο Κέικ

Ιδανικό για πρωινό, ένα απαλό, ελαφρύ και εξαιρετικά νόστιμο 😋

Συστατικά:

3 μέτρια αυγά
200 γρ Αλεύρι 00
100 γρ άμυλο πατάτας
200 Ζάχαρη
100 ml Σπορέλαιο
200 ml γάλα
40 γρ πικρό κακάο
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα αλάτι
Το ξύσμα από ένα λεμόνι
Ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Μέθοδος:

Με μιξερ απλό ή σε μίξερ βάσης χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, προσθέτουμε το αλεύρι με το κοσκινισμένο άμυλο και τη μαγιά, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα και το λάδι, προσθέτουμε τη βανίλια εκχύλισμα και το ξύσμα λεμονιού, συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ λείο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπολ, προσθέτουμε το κακάο σε ένα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τις δύο ζύμες σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ εναλλάξ.
Ψήνουμε στους 180° για 40 λεπτά.
Σημείωση: Όντας ένα πολύ μαλακό , θα πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει καλά πριν το αφαιρέσετε.

Καλή επιτυχία

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με διάφορα βραστά χόρτα…αξίζει να τα φτιάξετε έτσι
Επόμενο άρθροΓαριδομακαρανάδα με κοτόπουλο και λουκάνικα