Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
3 φλυτζάνια του τσαγιού κόκκινη Φαρίνα Γιώτης
3/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρι
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Αφήνετε το βούτυρο έξω από το ψυγείο να μαλακώσει. Το χτυπάτε στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά την ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτετε τις βανίλιες. Κατόπιν ρίχνετε αλληλοδιαδόχως τη Φαρίνα και το γάλα, ενώ ανακατεύετε το μείγμα ελαφρά. Βάζετε το 1/3 σε πιάτο και προσθέτετε τη σοκολάτα.
Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα που να παίρνει 2 κιλά περίπου νερό και την πασπαλίζετε με αλεύρι. Ρίχνετε μέσα κουταλιές από την κίτρινη και την σοκολατένια ζύμη. Βυθίζετε και βγάζετε ένα μαχαίρι σε κανονικά διαστήματα, ώστε το κέικ να κάνει τα νερά μαρμάρου.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Προηγούμενο άρθροΜαμαδίστικο Aρνάκι Φρικασέ
Επόμενο άρθροΓλυκό Φρυγανιά με Μαστίχα και Φυστίκι