Εκτέλεση
Αφήνετε το βούτυρο έξω από το ψυγείο να μαλακώσει. Το χτυπάτε στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά την ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτετε τις βανίλιες. Κατόπιν ρίχνετε αλληλοδιαδόχως τη Φαρίνα και το γάλα, ενώ ανακατεύετε το μείγμα ελαφρά. Βάζετε το 1/3 σε πιάτο και προσθέτετε τη σοκολάτα.
Αφήνετε το βούτυρο έξω από το ψυγείο να μαλακώσει. Το χτυπάτε στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά την ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτετε τις βανίλιες. Κατόπιν ρίχνετε αλληλοδιαδόχως τη Φαρίνα και το γάλα, ενώ ανακατεύετε το μείγμα ελαφρά. Βάζετε το 1/3 σε πιάτο και προσθέτετε τη σοκολάτα.
Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα που να παίρνει 2 κιλά περίπου νερό και την πασπαλίζετε με αλεύρι. Ρίχνετε μέσα κουταλιές από την κίτρινη και την σοκολατένια ζύμη. Βυθίζετε και βγάζετε ένα μαχαίρι σε κανονικά διαστήματα, ώστε το κέικ να κάνει τα νερά μαρμάρου.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Eleni Kapou – OΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ