Κρέας με ρύζι και λαχανιικά

Έτοιμο σε λίγα λεπτά! ❗ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Πρέπει να το κάνετε είναι ένα πολύ νόστιμο ιδιαίτερο πιάτο.

Απαραίτητα υλικά

3 φλιτζάνια ρύζι (480 γραμμάρια).
4 ποτήρια βραστό νερό (800 ml).
1 καρότο.
καλαμπόκι (120 γραμμάρια).
αρακάς (150 γραμμάρια).
μοσχάρι (900 γρ.).
1 κρεμμύδι.
2 σκελίδες σκόρδο.
βούτυρο, 80 + 20: (100 γραμμάρια).
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας (30 γραμμάρια).
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι.
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά τσίλι.
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Εκτέλεση

Σε μία Τρυπητή κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και το το ξεπλένουμε
Στη συνέχεια ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι να καλύψει το ρύζι αλάτι ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κάτσει με το αλάτι και το νερό για 15 λεπτά.
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μέσα το κρέας κομμένο σε κυβάκια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε ψηλή φωτιά το κρέας όταν ελευθερώσει στους ζωμους του συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Συνεχίζουμε και κόβουμε το καρότο σε κυβάκια, στραγγίζουμε το ρύζι αφού έχουν περάσει 15 λεπτά προσθέτουμε μέσα στο ρύζι τα καρότα καλαμπόκι τον αρακά και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα που έχουμε το κρέας και εφόσον έχει απορροφηθεί το νερό προσθέτουμε λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε συνέχεια.
Ρίχνουμε μετα μία κουταλιά πελτέ ντομάτας, το θυμάρι, το τσίλι το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά μαλακώσει καλα το κρέας.
Με μία ξύλινη κουτάλα απλώνουμε το κρέας στη βάση της κατσαρόλας και το πιέζουμε έτσι ώστε να είναι σφιχτό.
Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με το ρύζι και το πιέζουμε και αυτό να κάτσει καλά και να σφίξει.

Μετά προσθέτουμε μέσα 4 ποτήρια νερό χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι έτσι ώστε το νερό να μην πέσει και διαλύσει το ρύζι 20 γραμμάρια βούτυρο κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το νερό.
Οταν το νερό έχει απορροφηθεί σβήνουμε τη φωτιά το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Βάζουμε ένα πιάτο πάνω από την κατσαρόλα και με μία απότομη κίνηση το γυρίζουμε ανάποδα και είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΣαββατιάτικη πίτα με αυγά, τυρί και κίτρινο τυρί
Επόμενο άρθροΠηλιωρίτικο αρνί με ρύζι και χόρτα στο πήλινο