Δροσερή Πατατοσαλάτα

Συστατικά

1 κγρ περίπου καθαρισμένες πατάτες
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομένο με μαϊντανό
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας. ελαιόλαδο
Αλατι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό. Βράστε πάνω από μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσετε, περίπου 20 λεπτά. Στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε να κρυώσουν.
Συνδυάστε τον μαϊντανό, το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο μπολ.
Ακολουθήστε με το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις κόβουμε χονδροειδώς.
Προσθέστε το μείγμα με το κρεμμύδι στις πατάτες και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτες σαλιγκάρι
Επόμενο άρθροΜαύρα φασόλια: Μια εκρηκτική «βόμβα υγείας»