Συστατικά

4 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές λάδι
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας γάλα
15 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά κορν φλαουρ
1/4 κουταλάκι του γλυκού σαφράν
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη από κάρδαμο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες
– Προσθέστε κάρδαμο και σαφράν στο γάλα. Κρατήστε τα κατά μέρος.
– Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
– Κοσκινίστε αλεύρι, το μπεικιν, την σόδα ψησίματος, το κορν φλαουρ και το αλάτι μαζί. Αφήνω στην άκρη.

– Χτυπάτε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο και το λάδι μέχρι να διαλυθεί τη ζάχαρη.
– Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά. Μην αναμιγνύετε περισσότερο από 10 – 15 δευτερόλεπτα.
– Ρίξτε το μείγμα μέσα σε ένα ταψί. (Χρησιμοποίησα το χαρτί ψησίματος). Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που έχει εισαχθεί στη μέση του κέικ.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: www.munatycooking.com

Προηγούμενο άρθροΤραγανοί λουκουμάδες με ένα κάρδαμο και σαφράν
Επόμενο άρθροΓλυκά μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα