Τυρόπιτα με άπαχο τυρί (ανθότυρο)

Συστατικά:

500 γρ φύλλα κρούστας πίτας 
300 γρ άπαχο τυρί (ανθότυρο)
300 γρ τυρί φετα
200 ml γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 αυγα
περίπου. 250 ml λάδι
200 ml μεταλλικό νερό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε στο μπολ το άπαχο τυρί ρικότα το τυρί Cottage το γιαούρτι τα αυγά και το αλάτι  (ανάλογα ποσο αλμυρη είναι η φετα) και ξεκινάμε να ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη

Στη συνέχεια θα αναμείξουμε 200 ml λάδι με νερό με το οποίο θα αλείψουμε μετά τα φύλλα

Ξεκινάμε και ρίχνουμε λίγο λάδι περίπου τρεις με τέσσερις κουταλιές το ταψάκι μας και το αλείφουμε το ταψάκι μας είναι περίπου 30 εκατοστά
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο να κρέμεται έξω από το ταψί το λαδώνουμε με λάδι όλο και στη συνέχεια το αλείφουμε και με το μίγμα λαδιού με νερό
Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο το στρώνουμε καλά ξαναρίχνουμε λάδι, το αλείφουμε παντού Αυτό είναι και το μυστικό για να κάνει να είναι κρατσανιστο το φύλο
Στρώνουμε το επόμενο φύλλο με τον ίδιο τρόπο (όλα μαζί θα έχουμε 11-12 φύλλα) πάλι λάδι και αλείφουμε καλά παντού.
Ξεκινάμε και βάζουμε 5 6 κουταλιές από τη γέμιση και από πάνω στρώνουμε άλλο ένα φύλλο αλείφουμε τώρα με το μίγμα λαδιού με νερό
Βάζουμε πάλι 5-6 κουταλιές από τη γέμιση και διπλώνουμε τα φύλλα που κρεμονται προς τα μεσα και τα αλειφουμε πολυ καλα με το λαδονερο.

Συνεχιζουμε βαζουμε 3 φύλλα που τα λαδώνουμε ενδιαμεσα με λαδόνερο απο πανω βαζουμε την υπολοιπη γεμιση ξαναδιπλώνουμε τα φύλα προς τα μεσα και τα λαδωνουμε και στο τέλος σκεπάζουμε με τα 3 τελευταια φυλλα τα γυριζουμε προς τα μεσα και λαδωνουμε απο πανω και ριχνουμε το μεταλικό νερό και τρυπαμε με μια οδοντογλυφίδα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά σε αέρα 160 C (180 C χωρίς ανεμιστήρα). Μόλις την βγαλουμε αδειαζουμε στο νεροχυτη εαν εχει λαδια και την αναποδογυρίζουμε την ξαναβαζουμε στο ταψακι και στον φουρνο για άλλα 10-15 λεπτα. Την βγαζουμε και ειναι τελεια ψημένη

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με δαμάσκηνα στη κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα τριμμένη με μαρμελάδα κεράσι!