Συστατικά

1 φλιτζάνι βούτυρο (226g)
1 φλιτζάνι ζάχαρη σε σκόνη, κοσκινισμένη (120g)
4 κρόκους μεσαίου αυγού
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κουταλάκι αλάτι
2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι (330g)
3/8 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο (120g) ή όποια θέλετε
3/4 φλιτζάνι σοκολάτα, λιωμένη (130g / 4.6oz)

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους  175 ° C. Στρώστε 1 ή 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο δοχείο ανάμιξης, ανακατέψτε το βούτυρο με ένα μιξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι είναι κρεμώδης για περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέστε ζάχαρη και αναμίξετε για να το συνδυάσετε. Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε χυμό λεμονιού, βανίλια και αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Ανακατέψτε το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα για να το συνδυάσετε. Ξεχωρίστε τη ζύμη σε 4 μερίδες.

Βάλτε με κουτάλι το 1/4 του μείγματος σε μια σακούλα με σωλήνα και φτιάξτε μπισκότα 6 εκ πάνω στο ταψί με περίπου 3 εκ χώρο μεταξύ τους.

Μη γεμίζετε ταυτόχρονα περισσότερο από το 1/4 της ζύμης σε μια σακούλα σωληνώσεων. Διαφορετικά, το βούτυρο αρχίζει να λιώνει στην τσάντα λόγω της θερμοκρασίας των χεριών σας. Επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθεί η ζύμη των μπισκότων. Ψήνετε για περίπου 9-10 λεπτά μέχρι να φαίνονται ξηρά και απαλά. Αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Γεμίστε τα μπισκότα με μαρμελάδα απλώνοντας στο κάτω μέρος ενός μπισκότου και τοποθετήστε ένα άλλο μπισκότο από πάνω (κοιτάξτε να είναι συμμετρικά κλεισμένα). Στη συνέχεια βουτίστε μέχρι την μέση στη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε να στεγνώσει. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι 1 εβδομάδα.

Προηγούμενο άρθροΤι είναι η δίαιτα 5:2 και πώς γίνεται;
Επόμενο άρθροΤρουφάκια τόσο εύκολα όσο ωραία φαίνονται