Ζουμερό κέικ με καρύδια

Yλικά

Παντεσπάνι:
1 αυγό
180 γρ. ζάχαρη
100 ml λάδι
200 ml γάλα
50 γρ. αλεσμένα καρύδια
150 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας

Κρέμα:
125 γρ.μαργαρίνη
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 ml γάλα
8 κουταλιές ζάχαρη

230 γρ. καρύδια
Διακόσμηση:
πασπαλίζετε με αλεσμένα καρύδια, αν θέλετε

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τ αυγό. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μπολ με τ αυγό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, το λάδι ,τη βανίλια και τ αλεσμένα καρύδια.
Χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε αλευρώνουμε μια φόρμα 21Χ24 και ρίχνουμε το μείγμα.


Βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 ° C.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.
Μόλις βγάλουμε την κατσαρόλα απ τη φωτιά προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.


Απλώνουμε αμέσως την καυτή κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.


Αν θέλετε πριν το κόψετε μπορείτε να το πασπαλίσετε με αλεσμένα καρύδια.
Ένα πανεύκολο και νόστιμο κέικ που όταν το δοκιμάσετε δεν θα σταματήσετε σ ένα μόνο κομμάτι!!!!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες ψητές με τυρί φέτα και σάλτσα…είναι μέλι
Επόμενο άρθροΣαλάτα με κόκκινο ρύζι….βοηθά στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης