Γεμιστό Μπιφτέκι

Υλικά

450 γραμμάρια κιμάς από σπάλα, με λίγο λίπος
Αν μπορείτε τα 200 γραμμάρια να είναι αρνίσιος κιμάς, τόσο καλύτερα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ξερό ψωμί 400 γραμμάρια
1 κουταλιά ξύδι ποιοτικό κρασιού
Ρίγανη, χοντρό αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγη κέτσαπ για νοστιμιά επιπλέον

Για την γέμιση
4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
100 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζετε το ξερό ψωμί να μουλιάσει σε άφθονο νερό. Είναι πολύ βασικό να έχουμε ψωμί στα μπιφτέκια μας
Γίνονται εξαιρετικά αφράτα, είναι το πρώτο μυστικό!
Οταν μουλιάσει το ψωμί το στίβουμε πολύ καλά στο χέρι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ
Ρίχνουμε σε μικρά τρίμματα και την ψίχα ψωμιού. Μη βάζετε δυόσμο, βαραίνει τη γεύση και σβήνει τη γεύση του κρέατος. Ο μαϊνταντός είναι προτιμότερος. Θέλει καλό μασάζ το μείγμα, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το κασέρι, το σκόρδο και την πιπερίτσα (αν τη χρησιμοποιήσετε).
Σε πάγκο εργασίας πλάθετε το κάθε μέρος του κιμά σε ένα πολύ πλατύ μπιφτέκι και τοποθετείτε στο κέντρο του ¼ από το μίγμα των τυριών. Συνεχίζετε το πλάσιμο και κλείνετε καλά το μπιφτέκι, εγκλωβίζοντας στο κέντρο του κιμά τη γέμιση.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τον υπόλοιπο κιμά ανάλογα το μέγεθος των μπιφτεκιών που θα τα κάνετε.
Μυστικό νούμερο 2: Θέλουν πολύ καυτή σχάρα ή πολύ καυτό μπάρμπεκιου τα μπιφτέκια 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Ετσι, δεν ξηραίνονται στο εσωτερικό, κρατούν υγρά και είναι νόστιμα

Προηγούμενο άρθροΤο Μαντολάτο του Παππού μου
Επόμενο άρθροΠίτες Ψωμιού…από ένα παλιό τετράδιο