Κοτόπουλο και πατάτα!

Υλικά

10 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκια)
λάδι για τηγάνισμα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας σκόρδο
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 ml (1/2 φλιτζάνι) ζωμό κότας
200 ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος
3 μεσαίες πατάτες
1/2 ματσάκι άνηθο(προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χαράζουμε τα μπουτάκια. Ρίχνουμε λάδι σ ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα μπουτάκια.Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά και πασπαλίζουμε τα μπουτάκια και απ τις 2 πλευρές ενώ τα τηγανίζουμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε και αυτές στο τηγάνι.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό αδειάζουμε σ ένα ταψάκι σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180° C .
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο βγάζουμε απ τον φούρνο και πασπαλίζουμε το φαγητό μας.
Αυτή η συνταγή με μπούτια κοτόπουλου και σάλτσα είναι καταπληκτική!!!!
Τόσο κρεμώδες και νόστιμο! Ετοιμάζεται πολύ εύκολα με απλά υλικά!!!!
Δοκιμάστε τη!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠατάτες πανέ με μορταδέλα και προβολόνε
Επόμενο άρθροΚερκυραικές σφολιατέλλες γεμιστές