Αφράτα κριτσίνια ζύμης

Υλικά

350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ.
3 γραμμάρια μαγειρικής σόδας.
225 γραμμάρια κρύο γάλα (αρχική συνταγή 250 γραμμάρια)
6 γραμμάρια αλάτι
12 γραμμάρια φυτικό λάδι.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο το baking powder τη σόδα το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε έως ότου πάρουμε μία υφή ζύμης μετά προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου πάρουμε μία μαλακή μη κολλώδης ζύμη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος. Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και ξεκινάμε σιγά-σιγά και τη ζυμώνουμε με τις μπουνιές μας και να κάνουμε μερικές δηλώσεις ενώ τη χτυπάμε με τις μπουνιές μας αυτό διαρκεί περίπου δέκα λεπτά.

Στη συνέχεια την κάνουμε ένα ρόλο και την τυλίγουμε με μία μεμβράνη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 4-5 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή την κρατάμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα Εγώ τα έχω προσπαθήσει και τα δύο και είχαν το ίδιο αποτέλεσμα.
Μετά από τέσσερις ώρες αλευρώνουμε τον πάγκο μας με λίγο αλεύρι βάζουμε τη ζύμη μας την αλευρώνουμε λίγο και αυτή από πάνω αρχίζουμε και την τραβάμε να την απλώσουμε να γίνει μία λωρίδα περίπου μισό εκατοστό σε πάχος.

Κόβουμε με το μαχαίρι μας sticks 2,5 με 3 εκατοστά πλάτος.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι το βρέχουμε στο νερό και με αυτό κάνουμε με τη βρεγμένη πλευρά μία γραμμή στο κατα μήκος στo κέντρο κάθε sticks,

στη συνέχεια παίρνουμε το 1 stick και από την πλευρά που έχουμε χαράξει με το καλαμάκι τη διπλώνουμε πάνω στο άλλο σε ζευγάρια και ξανά πάλι από πάνω πιεζουμε καταμήκος με το βρεγμένο Καλαμάκι

και τα τραβάμε λίγο να μεγαλούσουν σε μήκος..

Συνεχίζουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα τα βάζουμε να τηγανιστούν σε καυτό λάδι 180 με 195 βαθμούς Κελσίου

εως ότου  να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και φούσκωσουν (Εάν το είχατε βάλει στο ψυγείο όλο το βράδυ τότε Βγάλε τα δύο ώρες πριν τα τηγανίζετε )
Μόλις τα βγάλετε Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και είναι έτοιμα τόσο αφράτα και μαλακά που δεν θα το πιστεύετε

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipe here

Προηγούμενο άρθροΦετουτσίνι με κεφτέδες φτιαγμένοι με ανάμεικτο κιμά
Επόμενο άρθροΜαλακά καλοκαιρινά μπισκότα Λεμονιού