Ζουμερά Μπιφτέκια Κοτόπουλου

Υλικά

6 φέτες μπέικον
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλυτζάνα λάδι
1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
2-3 σκελίδες σκόρδο
250 gr μανιτάρια φρέσκα πλευρώτους
μισό κιλό κιμά στήθος κοτόπουλο
1 αβγό
125 γραμμάρια βρώμη
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το βούτυρο σ ένα τηγάνι και το μισό λάδι και σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά απ το κοτόπουλο ,το αυγό, την βρώμη,το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ενώνουμε αυτά τα δύο μείγματα και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε στο γκριλ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές,με ρύζι η με νιόκι!!!!

Καλή Ορεξη.

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Ντόνατς με σοκολάτα…αρέσουν σε μικρούς μεγάλους
Επόμενο άρθροΣιροπιαστή Καρυδόπιτα είναι για όλα τα γούστα