Εκμέκ Κανταίφι😋😋

Υλικά:

300 γρ.κανταίφι
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
380 ml νερό
600 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας.

Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
65 γρ. κορν φλάουρ
230 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 βόλοι μαστίχα Χίου
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
55 γρ. βούτυρο κρύο σε κυβάκια.

Για τη σαντιγί:
450-500 ml κρέμα γάλακτος κρύα 35%
λιπαρά.
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα για γαρνίρισμα
70 γρ. φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα.

Εκτέλεση:

1)Ξάνω το κανταίφι, ανοίγοντας τις κλωστές του μέσα σε ένα ταψί που θα χρησιμοποιήσω.
Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύω.
2)Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει για 30 λεπτά περίπου.


3)Ωστόσο φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη,το νερό και την κανέλα να βράσουν για 5 λεπτά.
Το κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
4)Όταν ετοιμαστεί το κανταίφι,όπως είναι ζεστό του ρίχνω διάσπαρτα το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει.
5)Σε μια κατσαρόλα βάζω το κρύο γάλα και μέσα του διαλύω το κόρν φλάουρ.
6)Χτυπάω στο γουδί 1/2 κ.σ. ζάχαρη μαζί με την μαστίχα να γίνουν σκόνη.
7)Την προσθέτω και αυτή στην κατσαρόλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις βανίλιες.
8)Αφήνω το γάλα να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη.
9)Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω λίγο από το γάλα της κατσαρόλας(σταδιακά 2 κουταλιές).
Έπειτα επαναφέρω το μείγμα σε δύο δόσεις στην κατσαρόλα ανακατεύωντας διαρκώς.

10)Ανακατεύω με την κουτάλα απαλά αλλά συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
11)Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτω το κρύο βούτυρο,ανακατεύω να λιώσει και ρίχνω την κρέμα σε ένα επίπεδο σκεύος,σκεπάζοντας τηνε μεβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της.(για να μην δημιουργηθεί κρούστα).
12)Την αφήνω να κρυώσει τέλειος.

13)Για την σαντιγί χτυπάω με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξει δημιουργώντας κορυφές(όχι περισσότερο από 7 λεπτά).
Την σκεπάζω με μεβράνη και την βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
14)Μοντάρω το εκμέκ αφού έχει κρυώσει καλά το κανταίφι.
Με το σύρμα ανακατεύω πρώτα την κρέμα να ενωθεί και να αφρατέψει και την απλώνω ομοιόμορφα πάνω του.


15)Συνεχίζω όμοια με την σαντιγί και γαρνίρω με λίγη κανέλα που κοσκινίζω στην επιφάνειά του.
Τέλος πασπαλίζω με τα χοντροκομμένα φυστίκια Αιγίνης και αμύγδαλο.

Εκμέκ Κανταίφι😋😋
16)Σκεπάζω το σκεύος και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει 4-5 ώρες ή ιδανικά όλη την νύχτα,να ενωθούν τα υλικά και να μπορέσω να σερβίρω.

Σημ: Η συνταγή είναι για μέτριο ταψάκι νουμ.28

Προηγούμενο άρθροΜπουγιουρντί της Ταβέρνας
Επόμενο άρθροΓιουβετσάκι που έφτιαχνε η γιαγιά και μοσχοβολούσε