Δείτε Επίσης: Συνταγή για Εκμεκ Κανταΐφι Πολίτικο | Αυθεντική συνταγή για θεϊκό, σιροπιαστό πολίτικο κιουνεφέ

Εκμέκ Καvταίφι Τούρτα

Υλικά

Βάση
350 γρ καταίφι
100γρ βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομένα
*προαιρετικά
λίγη κανέλλα & σκόνη γαρύφαλο

Σιρόπι
400ml νερό
400γρ ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
1 στικ κανέλας
3-4 γαρύφαλλα
1/2 χυμό λεμονιού
4 φλούδες λεμονιού.

Κρέμα πατισερί
1 λίτρο γάλα
4 κρόκους αυγών
200γρ ζάχαρη
1 βονίλια
60γρ αλέυρι
20γρ κορν φλαουερ
60 γρ βούτυρο

Σαντυγί
400γρ κρέμα γάλακτος
40 γρ άχνη ζάχαρης

Εκτέλεση

Για το σιρόπι, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε το μάτι κουζίνας και στοιβουμε μισό λεμόνι. Μόλις σταματήσει ο βρασμός διαλύουμε μία κουταλιά μέλι

Διαχωρίζουμε (ξανουμε) το κανταΐφι, βουτυρώνουμε την βάση του ταψιού μας (τσέρκι με δαχτυλίδι) και θα στρώσουμε την μισή ποσότητα κανταΐφι στην αρχή. Ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια και 6 κσ λιωμένο βούτυρο και θα βάλουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι και
5-6 κσ βούτυρο από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς για 50′. Το βγάζουμε το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη. Κάνουμε τρύπες με ένα μαχαίρι και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι μας (επειδή είναι ταψί δαχτυλίδι βάλτε σε μεγαλύτερο ταψί για να μην τρέξουν τα σιρόπια) και το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο με πετσέτα.

Για την πατισσερι

Αναμιγνύουμε σε μία κατσαρόλα που βάζουμε στην φωτιά να βράσει το γάλα με την μισή ζάχαρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με σύρμα χειρός τους κρόκους αυγών την υπόλοιπη ζάχαρη, βανίλια,αλεύρι, κορν φλαουερ.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μείγμα αυγών 5-6 κσ από το γάλα που άρχισε να καίει και μετά γυρνάμε όλο το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα που βράζει ανακατευοντας συνέχεια για να πήξει η κρέμα μας και να κοχλάζει.
Βγάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει πολύ καλά.
Απλώνουμε την ζεστή κρέμα πάνω στο κανταΐφι το καλύπτουμε με μεμβράνη εφαπτόμενη στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την σαντιγί

Σε ένα μπολ μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και χτυπάμε μέχρι να αφρατεψει καλά και αν στεκετε πάνω σε κουτάλι.

Βγάζουμε την μεμβράνη από την κρέμα και απλώνουμε από πάνω την σαντιγί και κάνουμε διάφορα σχέδια με ένα πιρούνι.
Χοντροκόβουμε φιστίκια αιγίνης και πασπαλίζουμε το γλυκό μας .

Είναι τέλειο … κοψτε και φάτε αμέσως

Δείτε Επίσης: Συνταγή για Εκμεκ Κανταΐφι Πολίτικο | Αυθεντική συνταγή για θεϊκό, σιροπιαστό πολίτικο κιουνεφέ

Πατήστε Subscribe στο κανάλι CuzinaGias

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας χωρίς ψήσιμο:
Επόμενο άρθροΤυρένια Μακαρόνια φούρνου με κιμά