Εκμέκ με ψωμί του τόστ

Συστατικά

8 φέτες του τοστ
750 ml (3 φλιτζάνια) γάλα
600 ml κρέμα
75 γραμ. ζάχαρη
½ κουπα cornflour
½ φλιτζάνι αλεύρι
100 γρ φιστίκια Αιγίνης
Σιρόπι

440 g (2 φλιτζάνια) ζάχαρη άχνη
1 κσ χυμό λεμονιου
2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο

Οδηγίες

Για το σιρόπι
Βάζετε τη ζάχαρη και τα 375 ml (1½ φλιτζάνι) νερό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, χαμηλώστε τη φωτιά σε ελαφριά βράση και μαγειρέψτε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το ροδόνερο.

Τοποθετήστε τα τοστ ώστε να καλύψει τη βάση ενός τετράγωνου ή παραλληλόγραμμου ταψιού 23 εκ.
Περιχύνουμε το τοστ με το μισό σιρόπι ζάχαρης, κρατώντας το υπόλοιπο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το απλό αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 8 λεπτά μέχρι να γίνει παχύρρευστη με υφή σαν γιαούρτι.

Ρίξτε την κρέμα πάνω από τη φρυγανιά, χτυπήστε στον πάγκο μερικές φορές για
να πήξει η κρέμα και αφήστε την στην άκρη να κρυώσει για 1 ώρα. Πασπαλίζουμε με τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρετε κρύο με επιπλέον σιρόπι στο πλάι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠρασόπιτα Χωρίς Φύλλο
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα καραμελέ…έκανε πάταγο στο διαδίκτυο