Πίτα με Mήλο και Αχλάδι

ΥΛΙΚΑ :

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 ½ φλιτζάνι παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους
 4 έως 5 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
 2 κουταλιές βούτυρο παγωμένο
 ¼ φλιτζάνι γλυκό βύσσινο (προαιρετικά)
 6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
 ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
 1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
ΕΠΙΠΛΕΟΝ
 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (περιμετρικά της ζύμης)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ :
Σε ένα μπολ, προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Τρίψτε το μίγμα με τα δάχτυλά σας ή ανακατέψτε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
Προσθέστε το κρύο νερό και ανακατέψτε με το πιρούνι. Μη ζυμώνετε αυτή τη ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και ψύξτε για τουλάχιστον μία ώρα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :
Σε ένα μπολ, προσθέστε όλα τα συστατικά της γέμισης (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ) και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι ή μια σπάτουλα για δύο – τρία λεπτά. Πρέπει να αναμίξετε έως ότου οι φέτες μήλου και αχλαδιών βγάλουν το χυμό τους για να βοηθήσουν στη διάλυση της ζάχαρης και να επικαλυφθούν με το αλεύρι. Το βούτυρο και το βύσσινο θα το προσθέσετε στη γέμιση.
ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΤΑ :
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Επειδή η ζύμη είναι πολύ λεπτή, κόψτε αρκετό αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε το στον πάγκο εργασίας σας.
Βγάλτε τη ζύμη από την μεμβράνη και τοποθετήστε την ζύμη στο αντικολλητικό χαρτί.
Καλύψτε με άλλο χαρτί αντικολλητικό και με έναν πλάστη ανοίξτε την ζύμη σε λεπτό φύλλο.
Πετάξτε το χαρτί που έχετε τοποθετήσει πάνω από τη ζύμη.
Απλώστε τα μήλα και τις φέτες αχλαδιού στο κέντρο της ζύμης και αφήστε περίπου 2 εκ. στην άκρη.
Αναδιπλώστε τις άκρες της ζύμης, προς τα πάνω και στο κέντρο.
Απλώστε τα βύσσινα (εάν χρησιμοποιήσετε) σε όλο τη γέμιση.
Απλώστε το βούτυρο στη γέμιση, ρίχνοντας μικρούς κύβους από πάνω.
Τοποθετήστε την τάρτα στο ταψί και πασπαλίστε τις άκρες με ζάχαρη.
Ψήνετε, για 30 έως 40 λεπτά, ή μέχρι να γίνει η κρούστα χρυσαφί.

ΠΗΓΗ: munatycooking.com

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με Πράσινα Χόρτα
Επόμενο άρθροΠως να φτιάξτε την πιο απλή γκουρμέ σαλάτα