Μπισκότα με κακάο

Ένα διαχρονικό και νόστιμο συνοδευτικό του πρωινού στα παριζιάνικα τραπέζια  είναι τα Μπισκότα με κακάο! Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και φτιάξτε τα  πανεύκολα 

Συστατικά

225 γρ αλεύρι 00
25 g πικρή σκόνη κακάο
ζάχαρη 125 γρ
Μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ για επιδόρπια
75 γρ βούτυρο
2 αυγα
ζάχαρη άχνη (για διακόσμηση)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το πικρό κακάο, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το βολυτυρο.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα αμμώδη μείγμα και προσθέτουμε τα αυγά.
Ζυμώνουμε ξανά μέχρι να έχουμε μια λεία και απαλή ζύμη.
Μεταφέρετε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και σχηματίστε ένα ρολο λιγο οβαλ.

Το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180° για είκοσι λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε διαγώνια σε λωρίδες πλάτους περίπου δύο εκατοστών.
Φυλάξτε τα παριζιάνικα μπισκότα κακάο σας σε αεροστεγές κουτί.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Pina Tomaino

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Mαλακά μπισκότα

Mαλακά μπισκότα

Υλικά

1/2 κουτάκι βούτυρο Φλώρα
2 αυγά
3/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
σταγόνες σοκολάτας
ξύσμα πορτοκαλιού
3 κούπες αλεύρι (μισό για όλες τις χρήσεις και μισό που φουσκώνει μόνο του)

Eκτέλεση

Aνακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα τη βανίλια το μπέικιν Το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι
και ανακατεύουμε να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Rίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού
Sχηματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος
Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά στους 180 βαθμούς

Καλή Επιτυχία

Nenta Hsl

Προηγούμενο άρθροΈνα αφράτο κέικ πορτοκάλι με γλάσο σοκολάτας
Επόμενο άρθροCheesecake με κρέμα φυστικιού και φουντουκιού