Cheesecake σοκολάτας φουντουκιού

Αυτό το εκπληκτικό cheesecake σοκολάτας φουντουκιού είναι παράνομα νόστιμο, κρεμώδες, πλούσιο και γευστικό και το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτό το κέικ δεν απαιτεί ψήσιμο και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτεί!

Υλικά

Συστατικά: (Για την κρούστα)
450gr μπισκότα σοκολάτας
100γρ λιωμένο βούτυρο

Συστατικά: (Για τη γέμιση)
700γρ τυρί μασκαρπόνε
500γρ νουτέλα

Συστατικά: (Για το ganache)
½ φλιτζάνι βαριά κρέμα
200γρ

Μέθοδος:

Βάλτε τα μπισκότα σε έναν μπλεντερ και χτυπήστε μερικές φορές έως ότου τα μπισκότα αλεσθούν καλά.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και επεξεργαστείτε για άλλα δυο λεπτά μέχρι να υγραθούν όλα τα ψίχουλα με το βούτυρο. Μεταφέρετε τα ψίχουλα σε ένα τσερκι 24cm, απλώστε το ομοιόμορφα και πιέστε στο κάτω μέρος του ταψιού. Ανακατέψτε την κρούστα ενώ γεμίζετε. Χτυπάμε το μασκαρπόνε σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να είναι μαλακό και αφράτο.

Προσθέστε την nutella και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Ρίξτε την γέμιση πάνω
στην κρούστα, αλείψτε το πάνω μέρος και βάλτε για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Για να φτιάξετε την γκαναζ, ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει ελαφρά.
Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ με την nutella. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομαλό και χωρίς σβώλους.
Ρίξτε την γκαναζ πάνω από το cheesecake και αλείψτε καλά. Ψύξτε για δύο ακόμη ώρες. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο, διακοσμήστε με ψιλοκομμένα φουντούκια και απολαύστε!

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα  στο τηγάνι….εύκολο πρωινό
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο με ντομάτα και ριγανιτσα για την παραλία