Χαλβάς με σιμιγδάλι σταφίδες και καρύδια (Recipe in Greek & English )

Συστατικά:

3/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/4 φλιτζάνι λιωμένο ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι
1 Τσίμπημα αλατιού
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι (λεπτό και χοντρό)
2 & 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζάνι μέλι
4 φλιτζάνια νερό
1-2 μπαστούνια κανέλας
3-4 ολόκληρα γαρίφαλα
Λίγη φλύδα πορτοκαλιού
1/3 φλιτζάνι σταφίδα
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδι
Σκόνη κανέλας για σερβίρισμα

Μέθοδος:

1) – Πάρτε μια κατσαρόλα και ρίξτε τη ζάχαρη, το νερό, τα ξυλάκια κανέλας, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα γαρίφαλα. Βάζουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σβήστε το μάτι. Προσθέστε το μέλι στο σιρόπι και αφήστε το. Αφαιρέστε την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα γαρίφαλα.

2) – Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το φυτικό λάδι και το βούτυρο. Ενεργοποιήστε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να ζεσταθεί. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε για λίγο και προσθέστε το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνει χρυσό καφέ. Προσθέστε τις
σταφίδες και τα καρύδια και στη συνέχεια προσθέστε το ζεστό σιρόπι. Προσέξτε να μην καείτε, οπότε αφαιρέστε την κασταρολα από τη φωτιά.
3) – Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει το σιρόπι. Μην αφαιρέσετε αμέσως από τη φωτιά αλλά συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ψηθούν καλά για περίπου4-5 λεπτά Στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και σβήστε το μάτι.
4) – Ρίξτε το ζεστό χαλβά σε φόρμα που σας αρέσει και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια, γυρίστε τη φόρμα πάνω σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Απολαύστε και ευχαριστώ !!

Greek HALVA
with Semolina, Raisins & Walnuts!

Ingredients:

3/4cup of veg.oil
1/4 cup of melted unsalted butter
1tbspn of plain flour
Pinch of salt
2 cups of mix semolina (fine and coarse)
2 &3/4cups of caster sugar
1/4 cup of honey
4 cups of water
1-2 sticks of cinnamon
3-4 whole cloves
Some orange peel
1/3 cup of raisins
1/3 cup of chopped walnuts
Some cinnamon powder to serve

Method:

1)-Get a saucepan and pour in the sugar, water, cinnamon sticks, orange peel and cloves. Put the syrup on medium heat until it brings to boil. Remove the pan from the heat and turn off the stove. Add the honey to the syrup and set aside.Using a small sieve, remove the cinnamon, orange peel and cloves.
2)- In another saucepan, pour the vegetable oil and butter.Turn on the stove on medium heat. Leave it to heat.Add a tablespoon of plain flour to the hot pot. Stir for a while and add the semolina. Stir with a wooden spoon constantly until it turns golden brown. Add the raisins and walnuts and then add the hot syrup. Be careful not to burn yourself, so remove the pot from the heat.
3)- Put the pot on low heat and continue to stir until the semolina absorbs the syrup. Do not remove from the heat immediately but continue to stir until well cooked for approx. 4-5 min. Then remove from the heat and turn off the stove.
4)-Pour the hot halva into a form you like and set aside to cool.Then turn the form over on a plate and sprinkle with cinnamon.

Enjoy and thank you!!

ΠΗΓΗ: Mari Glasgow‎  Ακολουθήστε (@mari_glasgow)

Προηγούμενο άρθροΓλυκάκι με ζύμη κουλουριού σε άχνη ζάχαρης
Επόμενο άρθροΣπιτική Μελιτζανόπιτα