Συστατικά
3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γρ. τριμμένο ψημένο Φουντούκι (αλεύρι φουντουκιού)
2/3 φλιτζάνιου απλό αλέυρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικινγκ παουντερ
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού κόκκους στιγμιαίου καφέ εσπρέσσο
200ml  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας λικέρ Baileys ή Kahlua
1 κούπα Σαντυγί
1 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φουντούκια, ψημένα
20g σοκολάτα τριμμένη σε λωρίδες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170C (σε αέρα 150C). Λαδώστε και τοποθετείστε χαρτί ψησίματος στη βάση και τις πλευρές από ένα ταψάκι αποσπώμενης βάσης 22εκ.

Βήμα 2
Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να χτυπήσετε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να να γίνουν μαρέγκα και τριπλασιάστει σε όγκο.

Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το φουντούκι σε ένα μεγάλο μπολ. Κοσκινίστε από πάνω του το αλεύρι και το μπεικινγ παουντερ και ανακατεψτε καλά. Ανακατέψτε τον καφέ με 1/4 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κανάτα μέχρι να διαλυθεί. Εχοντας το ηλεκτρικό μιξερ στο χαμηλό, ρίχνετε αργά το λάδι μέσα στην μαρέγκα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίξτε σιγά σιγά το μίγμα φουντουκιών. Τέλος προσεκτικά ρίχτενε το μείγμα καφέ μέχρι να συνδυαστούν όλα μαζί καλά. Αδειάστε το μείγμα μέσα στο ταψάκι. Ψήνετε για 50 λεπτά ή μέχρι να βγει ένα καθαρό ένα μαχαίρι που θα βάλουμε στην μέση του Κεικ.Αφήστε το ταψάκι να κρυώσει για 5 λεπτά. Αφαιρέστε το γύρω γύρω του ταψιού και αφήστε το να κρυώσει.

Βήμα 4
Ανακατέψτε το λικέρ με τη σαντιγί. Βάλτε το ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε το κεικ.

Βήμα 5
Απλώστε πάνω από το κέικ την κρέμα του καφέ και πασπαλίστε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τριμένη σοκολάτα.

Προηγούμενο άρθροΠατάτα με μία υπέροχη σάλτσα τυριού στον φούρνο….πεντανόστιμο
Επόμενο άρθροΈνα πεντανόστιμο ορεκτικό…