Πράσο (χωρίς ρύζι)

Το πράσο έστω και χωρίς Ρυζι είναι ενα απλό φαγητό αλλα με ένα εκληκτικό αποτέλεσμα

Υλικά – Εκτέλεση

Τα πράσα καθαρίζονται και κόβονται είτε σε διαγώνιο είτε σε στρογγυλό σχήμα.
Πλένουμε με άφθονο νερό και αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει.

Το εξωτερικό μέρος των 2 καρότων ξεφλουδίζεται και κόβεται σε δαχτυλίδια.
Προσθέστε λάδι και τον πελτέ ντομάτας στην κατσαρόλα και τηγανίστε.
Αφού τσιγαριστούν, προσθέτουμε τα καρότα και τσιγαρίζουμε μαζί για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα στραγγισμένα πράσα και ανακατεύουμε για 1-2 στροφές.

Συνέχεια

Το αλάτι ρυθμίζεται και το νερό ρυθμίζεται έτσι ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο με το φαγητό και αν μειωθεί η ποσότητα του νερού μπορεί να προστεθεί αν χρειαστεί.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και τα πράσα.

Απολαύστε

ΠΗΓΗΝτινα Ζησιου
Προηγούμενο άρθροΓαλέος πλακί με κρεμμύδια
Επόμενο άρθροΚολοκυθοτυρόπιτα της γιαγιάς