Αλμυρή πίτα με ζαμπόν και τυρί 

Συστατικά:

Φύλλο κρούστας για πίτα- 500 γρ
Σαλάμι ζαμπόν – 300 γρ
τυρί κίτρινο – 300 γρ
λιωμένο βούτυρο – 30 γρ και επιπλέον για άλειμμα των φύλλων
γάλα – 100 ml
αυγά – 3 

Εκτέλεση

Στρώστε την βάση ενός ταψιού 22 cm με χαρτί ψησίματος και βουτυρώστε με λιωμένο βούτυρο
Στρώστε δύο φύλλα και βουτυρώστε ενδιάμεσα
Κόψτε το σαλάμι ζαμπόν σε κυβάκια και ριξτε τα σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Κόψτε το τυρί σε κυβάκια και ρίξτε το μέσα στο ζαμπόν και αναμίξετε τα
Απλώστε 2-3 κουταλιές ζαμπόν-τυρί πάνω από το βουτυρωμένο φύλλο.
Στρώστε από πάνω 2 φύλλα βουτυρώστε και ρίξτε γέμιση.
Επαναλάβετε το ίδιο και τελειώστε με 2 φύλλα.
Κόψτε την πίτα σε κομμάτια.
Σε μπολ αναμίξετε λιωμένο βούτυρο 30γρ με το γάλα και ένα αυγό.
Αδειάστε όλο το μείγμα πάνω από την πίτα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουρκουτόπιτα του Ακη…ότι πιο εύκολο σε πίτα
Επόμενο άρθροΓρήγορη και οικονομική Πίτα