Κυπριακή ανοιχτή τυρόπιτα

Υλικά:

7 κομμάτια λεπτές κρούστες ζαχαροπλαστικής
4-5 πράσινες ελιές (προαιρετικά)
100 γραμμάρια τυρί φέτα
100 γραμμάρια ανθότυρο
1 σκελίδα σκόρδο
2 μικρότερα κολοκυθάκια
3 αυγά
αλάτι για γεύση
μαύρο πιπέρι για γεύση
150 ml ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένo δυόσμο

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, λαδώνοντας το καθένα.
Κόψτε στη μέση κάθετα και μετά κατά μήκος ώστε να λάβετε 4 ορθογώνια. Στη συνέχεια κόψτε ξανά κάθε παραλληλόγραμμο στη μέση για να
πάρετε 4 μικρότερα. Ανασηκώστε απαλά τις άκρες των φύλλων κάθε ορθογωνίου με το χέρι για να φτιάξετε ένα κουπάκι.

Φτιάχνουμε τη γέμιση πλένοντας και κόβοντας σε φέτες τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε λίγο αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και τα sotaroyme μέχρι να μαλακώσουν (αυτή η πίτα μπορεί να παρασκευαστεί με μελιτζάνα ή ψητή πιπεριά ή σε συνδυασμό με αυτά τα λαχανικά). Αφαιρέστε να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Κόβουμε τις ελιές και τις προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, 100 ml ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε λίγο από αυτό στις φωλιές. Αλείφουμε τις άκρες της πίτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: https://receptite.online/

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια Φούρνου
Επόμενο άρθροΠασχαλινό Τσουρέκι…η συνταγή είναι γραμμένη ακόμη και για αρχάριους