Ρεβανί κέικ

Μοσχοβόλησε ! Συγκλονιστικό επιδόρπιο το Ρεβανί κέικ. Ενα αγαπημένο παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους

 

Υλικά

3 αυγά,
1 πορτοκάλι μικρό
1 κεσεδάκι τού γιαουρτιού των 200 γρμ, βάζουμε λίγο πιο κάτω από την μέση γάλα εβαπορε λάιτ,
1 κεσεδάκι καλαμποκελαιο όχι μέχρι επάνω,
1 Κεσεδάκι ζάχαρη όχι γεμάτο 1 δακτυλακι στο πάχος πιο κάτω.
3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ,
ξύσμα από μισό λεμόνι
Μια τσιμπια αλάτι
2 βανιλιες
1 Κεσεδάκι και πιο κάτω σιμιγδάλι ψιλό,
1 & 1/2 κεσεδάκι αλεύρι γοχ.

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή μουλτι λίγα λίγα εκτός από το αλεύρι, σιμιγδάλι μπεικιν παουντερ και αλάτι όπου τα ρίχνουμε στο τέλος μέσα στο μπωλ
Ανακατεύουμε καλά με την μαριζ όλα μαζί. Φυσικά πρώτα τά αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν τά χτυπάμε καλά και ύστερα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Επίσης βουτυρωσα την φόρμα με λίγο βούτυρο βιταμ. Εψησα αντιστάσεις στους 180 για 45′ με το δικό μου φούρνο.

Για το σιρόπι…
1 κεσεδάκι ζάχαρη, εδώ κανονικά το κεσεδάκι 1 κεσεδάκι σιρόπι έτοιμο από περσινό γλυκό του κουταλιού περγαμόντο, φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι, το χυμό από μισό λεμόνι
και 1 κούπα νερό
Βράζω το σιρόπι για 7′ από την ώρα βρασμού. Κρύο σιρόπι και καυτό γλυκό..

Ρεβανί κέικ

Η Συνταγή είνα της Metaxia Kokkinou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρεβανί με καρύδα

Συστατικά:

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)
2 φλιτζάνια σκόνη καρύδας
6 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
4½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
3 φλιτζάνια νερό
¾ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Πώς να φτιάξετε το Ρεβανί:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέστε 1½ φλιτζάνια ζάχαρη και βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Συνδυάστε το αλεύρι με τη σκόνη καρύδας, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέστε σταδιακά στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε ομοιόμορφα.

 

Αλείψτε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και ρίξτε το μείγμα.


Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι συνδυάζοντας νερό, ζάχαρη και χυμό λεμονιού σε μέτρια φωτιά, βράζοντας για 5 λεπτά.
Ψύξτε και τα δύο παρασκευασμένα μείγματα και ρίξτε το σιρόπι πάνω από το κέικ στη συνέχεια.
Αφήστε στην άκρη για αρκετές ώρες.
Κόβουμε σε φέτες το κέικ και από πάνω ρίχνουμε σαντιγί.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΖελέ γάλακτος με μπανάνα
Επόμενο άρθροΦανταστική Πορτοκαλόπιτα