Αφράτη Μους Σοκολάτας

Συστατικά:

2 αυγα
1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια κρύα κρέμα γάλακτος, χωρισμένη
6 κουταλιές δακρυ σοκολάτας (περίπου 1 φλιτζάνι ημίγλυκα )

Οδηγίες:

Χτυπήστε τα αυγά και την ζάχαρη με το μίξερ σας για περίπου 3 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, θερμαίνεται 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί, δεν την βράζουμε.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα χύστε τη ζεστή κρέμα στο μίγμα των αυγών αργά μέχρι να συνδυαστούν.
Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα αυγού / κρέμας πάλι στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε για πέντε λεπτά συνεχώς μέχρι να πήξει. Μη την βράσετε.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει. Καλύψτε και βάλτε στι ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Όταν το μείγμα κρυώσει τελείως και σφίξει χρησιμοιήστε το εξάρτημα χτυπητήρι (σύρμα) στο μίξερ για να χτυπήσετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Αφαιρέστε τη σοκολάτα από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας το εξάρτημα πτερυγιο ή ένα κουτάλι ανακατέψτε την χτυπημένη κρέμα στη σοκολάτα μέχρι να ενσωματωθεί και να λειώσει. (Εγω χρησιμοποιήσα το πτερύγιο σε χαμηλή ταχύτητα που δούλευε καλύτερα).
Σερβίρετε αμέσως ως έχει με μια σακουλα ζαχαροπλαστικής, ή βάλτε στο ψυγείο μεχρι να την σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: cookiesandcups.com

Προηγούμενο άρθροΖουμερό Κέικ γλασαρισμένο με Βούτυρο
Επόμενο άρθροΠως γίνετε το Σπανακόρυζο…Ριζότο